6στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο και χωρίς πέτσα κομμένα σε λωρίδες 1,5 πόντο η μία
Επίσης για την σάλτσα:
2/3φλιτζάνι φιστικοβούτυρο
11/2 φλιτζάνια γάλα καρύδας
1/4φλιτζάνι χυμός λεμονιού
2κουταλιά σούπας σάλτσα σόγιας
2κουταλιά σούπας καφέ ζάχαρη
1κουταλάκι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
4σκόρδα ψιλοκομμένα
Μια πρέζα πιπέρι cayenne
1/4φλιτζάνι ζελέ κοτόπουλου
1/4φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Ένα βλαστάρι κολιανδρου
Notes
Οδηγίες
Αναμίξτε καφέ ζάχαρη, σκόνη κάρυ, φυστικοβούτυρο, σάλτσα σόγιας, χυμό λεμόνι, σκόρδο και τριμμένο τσίλι σε ένα ρηχό πιάτο η σε σφραγιζόμενη πλαστική σακούλα. Μαρινάρετε τις λωρίδες για 2 ώρες η και κατά την διάρκεια της νύχτας.
Ταυτόχρονα μουλιάστε τα ξύλινα σουβλάκια σε νερό για να μην αναφλεγούν κατά το ψήσιμο.
Περάστε τις λωρίδες κοτόπουλου στα σουβλάκια σε μορφή σερπαντίνας.
Για να κάνετε την σάλτσα φιστικιού, αναμίξτε: Φυστικοβούτυρο, γάλα καρύδας, χυμό λεμονιού, σάλτσα σόγιας, καφέ ζάχαρη, τζίντζερ, σκόρδο και πιπέρι cayenne σε κατσαρόλα επάνω σε μέτρια φωτιά (στον πλευρικό καυστήρα) και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει πηχτή, για περίπου 15 λεπτά. Αλέστε σε μίξερ, προσθέστε τον ζελέ κοτόπουλου και την κρέμα και αλέστε ξανά μέχρι να γίνει αραιό το μίγμα. Φυλάξτε το και άστε το να επανέλθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μέχρι να σερβίρετε.
Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου στο HIGH και αλείψτε τις σχάρες με λάδι. Βάλτε τα σουβλάκια στο γκριλ και μειώστε την θερμοκρασία στο MEDIUM. Ψήστε , γυρίζοντάς τα αρκετές φορές και αλείφοντας τα με την μαρινάτα, για 6-8 λεπτά η μέχρι να μην είναι ροζ στο εσωτερικό τους. Πασπαλίστε τα με τα ψιλοκομμένα φύλλα κολιανδρου. Σερβίρετέ τα με την σάλτσα φιστικιού.