Go Back

ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ QUESADILLAS

Συνταγές | Θαλασσινά
Cuisine ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

Συστατικά

  • 1 κονσέρβα κομμένες πράσινες πιπεριές, στραγγισμένες
  • 1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 4 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε κομμάτια
  • 1 κουταλιά φρέσκο κολιανδρο, κομμένο
  • 100 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο γλυκό κρεμμύδι
  • 1/2 κουταλάκι κύμινο
  • 1/2 φλιτζάνι αλεσμένο κολιανδρο
  • Μια πρέζα πιπέρι cayenne
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • Αλατοπίπερο
  • 8 μεγάλες τορτίγιες από αλεύρι
  • Μισό κιλό μαγειρεμένα θαλασσινά (γαρίδες, καβούρια, αστακό) πολύ καλά στεγνωμένα

Notes

Οδηγίες
  1. Ανακατέψτε τα πρώτα 11 συστατικά σε μεγάλο μπολ. Αργά ανακατέψτε τα στα θαλασσινά και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  2. Απλώστε τις τορτίγιες και απλώστε την γέμιση στο μισό κάθε μιας αφήνοντας τις άκρες στις οποίες ρίξτε νερό και διπλώστε την τορτίγια πιέζοντας τα άκρα για να σφραγίσουν.
  3. Προθερμάνετε το γκριλ στο HIGH και αλείψτε τις σχάρες με ελαιόλαδο. Μειώστε την θερμοκρασία στο MEDIUM και ψήστε για 2 λεπτά κάθε πλευρά, μέχρι η γέμιση να είναι ζεστή και το τυρί να λειώσει. Βγάλτε τα από το γκριλ και άστε το να κρυώσει λίγο πριν αρχίσετε να τις κόβετε σε φέτες. Γαρνίρετε με κολιανδρο και σερβίρετε με την αγαπημένη σας σάλτσα.