Go Back

ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Το κλειδί της επιτυχίας αυτής της συνταγής είναι να ακολουθήσετε αυστηρά την διαδικασία προετοιμασίας των σπαραγγιών. Επίσης σημαντικό είναι , τα σπαράγγια να είναι στεγνά !
Cuisine ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

Συστατικά

  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 σκόρδο
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 1/2 κουταλάκι μουστάρδα
  • 1/2 λεμόνι στυμμένο
  • 1 κουταλιά βαλσαμικό ξίδι
  • Φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κιλό σπαράγγια με κομμένες τις άκρες
  • 2 κουταλιές σουσαμόσπορο, ψημμένο

Notes

Οδηγίες
  1. Για να ετοιμάσετε την vinaigrette, αλέστε κρεμμύδι και σκόρδο σε μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομμάτια. Προσθέστε αλάτι, μουστάρδα, χυμό λεμονιού και πιπέρι και ανακατέψτε τα για λίγο. Με το μπλέντερ σε αργή λειτουργία, προσθέστε ελαιόλαδο.
  2. Για να επεξεργαστείτε τα σπαράγγια, βράστε σε μπολ αλατόνερο. Βάλτε μισό κιλό σπαράγγια στο βραστό νερό για 2 λεπτά, βγάλτε τα με τσιμπίδα και τοποθετήστε τα σε παγωμένο νερό για δυο λεπτά. Μετά στραγγίξετε το νερό με χαρτοπετσέτα σε μία στεγνή σχάρα και επαναλάβετε μέχρι να στεγνώσουν εντελώς. Α:φήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου και επαναλάβετε την διαδικασία με το άλλο κιλό σπαράγγια.
  3. 30 λεπτά πριν το σερβίρισμα, τακτοποιήστε τα σπαράγγια σε πιατέλα και καλύψτε τα με vinaigrette. Σκορπίστε από πάνω τους σουσαμόσπορο και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.