Go Back

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Αυτό το απόλυτα νόστιμο γλυκό είναι ιδανικό για το κλείσιμο ενός Χριστουγεννιάτικου γεύματος
Cuisine ΓΛΥΚΑ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

Συστατικά

  • 170 gr πικρή σοκολάτα , κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 4 αυγά
  • 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι Grand Marnier™
  • 2 φλιτζάνια μαλακό βούτυρο
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1 φλιτζάνι παχιά κρέμα
  • 2 κουταλιές ζάχαρη

Notes

Οδηγίες
  1. Λειώστε την σοκολάτα μαζί με το νερό μέσα σε κατσαρόλα που θα βάλετε μέσα σε ζεστό νερό.
  2. Ανακατέψτε τους κρόκους των αυγών σε ένα κατσαρόλι , επάνω από χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει. Μην το βράσετε. Βγάλτε το από την φωτιά, ρίξτε το σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το Grand Marnier.
  3. Ανακατέψτε το βούτυρο στην σοκολάτα και προσθέστε τους κρόκους των αυγών.
  4. Χτυπήστε την κρέμα και ρίξτε τα στο μίγμα σοκολάτας.
  5. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να πήξουν, προσθέτοντας σταδιακά και τις δυο κουταλιές ζάχαρης.
  6. Ρίξτε τα στο μίγμα σοκολάτας.
  7. Βάλτε το έτοιμο μίγμα σε ξεχωριστά ποτήρια, καλύψτε τα με πλαστική μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο για να παγώσουν.
  8. Μπορείτε να το έχετε έτοιμο και μία ημέρα πριν.