Go Back

ΨΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ

Cuisine Vegetables|ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 8 Μεσαίες πατάτες

ΒΟΥΤΥΡΟ

  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ Φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο χωρίς αλάτι σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ Worcestershire σάλτσα
  • 1 κ.σ αλάτι
  • 1 κ.σ πιπέρι
  • 4 κ.σ καγιέν πιπέρι

Notes

ΟΔΗΓΙΕΣ
  1. Ανάψτε την ψησταριά στο MEDIUM για 10 λεπτά. Καθαρίστε πολύ καλά τις πατάτες και ξεπλύνετε τις. Ξεφλουδίστε τις αρκετές φορές με κάποιον αποφλοιωτή ή μαχαίρι. Έπειτα τυλίξτε κάθε μια με ένα αλουμινόχαρτο.Τοποθετήστε τις στην ψησταριά και ψήστε με το καπάκι κλειστό για τουλάχιστον 40 λεπτά.
  2. Για το Βούτυρο: Ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αναμειχθεί καλά. Τοποθετήστε το βούτυρο  σε μια λαδόκολλα σε σχήμα κούτσουρου. Κατάψυξη και ψιλοκομμένα.Καταψύξτε το βούτυρο και έπειτα κόψτε το σε μικρά κομμάτια ενώ είναι παγωμένο.
  3. Τέλος βγάζουμε τις πατάτες από την ψησταριά και τις σερβίρουμε το μείγμα βουτύρου.