1πακέτο τορτίγια ολικής wheat ή τορτίγια καλαμποκιού
450γρ.μεγάλες γαρίδες πλυμένες και καθαρισμένες
ΜΑΡΙΝΑΔΑ
1κ.σχυμό lime
1κ.σελαιόλαδο
1κ.σμέλι
1πρέζα κόκκινο πιπέρι
ΣΑΛΤΣΑ
2αβοκάντο, κομμένα
2μέτριες πατάτες, καθαρισμένες
1/2μέτριο κόκκινο κρεμμύδι,ψιλοκομμένο
1/2φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο
2κ.σχυμό lime
3κ.σελαιόλαδο
1κ.γσκόνη τσίλι
1/2κ.γκύμινο
1/2κ.γαλάτι
1/4κ.γπιπέρι καγιέν
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
1φλιτζάνι ξινή κρέμα με χυμό και ξύσμα από lime
Notes
ΟΔΗΓΙΕΣ
Συνδυάστε τα συστατικά της μαρινάδας σε ένα γυάλινο μπολ και αποψύξτε τις γαρίδες μέσα στο μείγμα.
Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου στο MEDIUM για 10 λεπτά. Κατά τη διάρκεια, προετοιμάστε τη σάλτσα, συνδυάζοντας όλα τα συστατικά σε ένα μεσαίο γυάλινο μπολ και αφήστε στην άκρη. Βουρτσίστε τις σχάρες με το ελαιόλαδο. Ψήστε τις γαρίδες 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν γαρίδες διαφανείς και να μαζέψουν σαν μπούκλα. Όσο ψήνονται οι γαρίδες, ψήστε τις τορτίγιες τοποθετώντας τις στην σχάρα συντήρησης του μπάρμπεκιου.
Φτιάξτε τις τορτίγιες τοποθετώντας πάνω τις γαρίδες και την σάλτσα. Τέλος βάλτε την ξινή κρέμα τυλίξτε και σερβίρετε.