Go Back

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΟ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

Συνταγές | Ψάρι
Cuisine Fish|ΣΥΝΤΑΓΕΣ|ΨΑΡΙ

Ingredients
  

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 4 μικρά φιλέτα σολομού
  • 1 1/2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 3 κ.γ χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμμένο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 24 μικρές πατάτες στη μέση ή σε πιο μικρά κομμάτια
  • 8 αυγά,  βρασμένα καλά και κομμένα στη μέση
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε 8 κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι πράσινα φασόλια με τη φλούδα
  • 2/3 φλιτζάνι ελιές

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

  • 3 κ.σ ξύδι βαλσάμικο
  • 1 1/2 κ.σ χυμό λεμόνι
  • 8 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 κ.γ μέλι
  • 2 κ.γ μουστάρδα

ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

  • φρέσκο μαρούλι

Notes

ΟΔΗΓΙΕΣ
  1. Μαρινάρετε τα φιλέτα σολομού στο ελαιόλαδο και στο λεμόνι για 1 ώρα. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
  2. Κατά τη διάρκεια, βράστε τα αυγά για 10-12 λεπτά σε καλό σημείο βράσης. και πλύνετε τα φασόλια. Αφήστε τα στο ψυγείο.
  3. Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου στο MEDIUM για 10 λεπτά και βουρτσίστε τις σχάρες με ελαιόλαδο.
  4. Πασπαλίστε τις πατάτες με ελαιόλαδο και ρίξτε αλάτι. Βάλτε τις στο γκριλ. και ψήστε γυρνώντας τις όταν χρειάζεται μέχρι να μαλακώσουν για 20-25 λεπτά. Αφήστε τις στην άκρη μετά.
  5. Τοποθετήστε τον τόνο στις σχάρες και ψήστε για 8 λεπτά. (Δείτε στον οδηγό ψησίματος την διαδικασία).
  6. Ετοιμάστε τη βινεγκρετ ανακατεύοντας το βαλσάμικο ξύδι, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το μέλι και τη μουστάρδα σε ένα γυάλινο βαζάκι μαρμελάδας. Ανακουνήστε το μείγμα μέχρι να ετοιμαστεί.
  7. Για το σερβίρισμα, ετοιμάστε το μαρούλι σε πιάτα και τοποθετήστε τις πατάτες, το κόκκινο κρεμμύδι, τις ντομάτες, τα πράσινα φασόλια στο κέντρο κάθε πιάτου. Τοποθετήστε 1/2 φιλέτου τόνου πάνω από τα λαχανικά. Τοποθετήστε τα αυγά και τις ελιές γύρω από τον τόνο και πασπαλίστε με λίγο βινεγκρετ.