Go Back

ΚΕΙΚ ΑΝΑΝΑ ΣΤΗ ΨΗΣΤΑΡΙΑ

Κέικ ψητού ανανά στο αγαπημένο σας μπάρμπεκιου!
Cuisine Desserts|ΓΛΥΚΑ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1/4 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ κανέλα
  • 1/2 κ.γ φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 κ.γ χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμμένο
  • 6 φέτες φρέσκο ανανά, ή εναλλακτικά: 3 μήλα, αχλάδια ή άλλα φρέσκα φρούτα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 6 κεράσια
  • 1/3 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αυγά, χτυπημένα ελαφρά
  • 1/2 κ.γ βανίλια
  • 1/4 κ.γ αλάτι
  • 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ

Notes

ΟΦΗΓΙΕΣ
  1. Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου στο MEDIUM για 10 λεπτά. Ρυθμίστε τη ρύθμιση θερμότητας έτσι ώστε το θερμόμετρο του φούρνου να διαβάζει σταθερά 350 ° F. Αυτό μπορεί να απαιτεί την απενεργοποίηση ενός καυστήρα.
  2. Ανακατέψτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα και το τζίντζερ και απλώστε το μείγμα σε ένα τηγάνι  25 εκ. από μαντέμι ή χυτοσίδηρο. Τοποθετήστε τα φρούτα στην κορυφή και πασπαλίστε με χυμό λεμονιού.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, συνδυάστε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο μείγμα. Προσθέστε τα αυγά, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν. Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπήστε για ένα λεπτό. Ρίξτε το μείγμα πάνω από το στρώμα φρούτων.
  4. Τοποθετήστε το ταψί στην αριστερή πλευρά της σχάρας και κλείστε τον αριστερό καυστήρα. Κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε περίπου 45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το κέικ. Ελέγχετε συχνά το θερμόμετρο στο μπροστινό μέρος του καπακιού της ψησταριάς και ρυθμίστε τη θερμοκρασία μαγειρέματος για να διατηρήσετε τη θερμοκρασία των 350 ° F.
  5. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορεί να σερβιριστεί με παγωτό βανίλια.