Go Back

YARDCORE BURGER ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Συνταγές | Πουλερικά
Prep Time 20 mins
Cook Time 20 mins
Cuisine Poultry|ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Servings 4

Ingredients
  

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 4 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλο στήθος χωρίς κόκαλα
  • Τυρί (της επιθυμίας σας)
  • Ψωμάκια burger

ΓΙΑ ΤΟ SEASONING

  • 3 κ.σ σκόνη τσίλι
  • 2 κ.σ κύμινο
  • 1 κ.σ μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ αλάτι
  • 1 κ.σ σκόνη σκόρδο

ΓΙΑ ΤΟ GUACAMOLE

  • 2 καθαρισμένα αβοκάντο
  • λίγο αλάτι
  • 1 κ.σ χυμό lime
  • 2 κ.σ καθαρισμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 κ.σ ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 1 μικρή θρυμματισμένη ντομάτα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ BUFFALO BBQ 

  • 1 φλιτζάνι κόκκινη καυτερή σάλτσα της αρέσκειας σας
  • 1/2 φλιτζάνι κέτσαπ
  • 1/4 φλιτζάνι μηλόξυδο
  • 2 κ.γ σάλτσα Worcestershire
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • αλάτι και πιπέρι για τη γεύση

Notes

ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε τα μπαχαρικά για το κοτόπουλο. Ρίξτε το μείγμα μπαχαρικών στα κοτόπουλα και αφήστε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά έως 4 ώρες.
2. Προετοιμάστε το Guacamole – Κόψτε το αβοκάντο και πατήστε το με ένα πιρούνι. Ανακατέψτε με τα υπόλοιπα συστατικά για το Guacamole που βλέπετε παραπάνω. Καλύψτε το με μια μεμβράνη μαγειρικής μέχρι να ετοιμαστούν τα burgers κοτόπουλου. Μπορείτε επίσης να συνοδεύσετε αυτό το ντιπ με λαχανικά (πιπεριές, καρότα, αγγούρια) ή ακόμα και με διάφορα τσιπς, παξιμάδια, κριτσίνια και την μπύρα σας!
3. Προετοιμάστε την σάλτσα Buffalo BBQ συνδυάζοντας όλα τα συστατικά που βλέπετε παραπάνω σε ένα τηγάνι σωταρίσματος και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά.
4. Προθερμάνετε την ψησταριά σας. Όταν το μπάρμπεκιου είναι έτοιμο χαμηλώστε τη φωτιά τοποθετήστε το κοτόπουλο στη σχάρα και ψήστε με τον έμμεσο τρόπο σε χαμηλή φωτιά. Γυρίστε το κοτόπουλο όταν αρχίσει να ξεκολλάει από τη σχάρα, όχι νωρίτερα διαφορετικά θα κολλήσει στη σχάρα, γυρίστε και ψήστε μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου να είναι 165F. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να τοποθετήσετε πάνω από τα κοτόπουλα τις φέτες τυρί της αρέσκειας σας.
5. Πριν το τελείωμα ψησίματος του κοτόπουλου, προετοιμάστε τα ψωμάκια burger. Βάλτε λίγο βούτυρο στη σχάρα συντήρησης για να ψήσετε τα τα ψωμάκια. Άμα θέλετε πιο καυτερή πικάντικη γεύση στα ψωμάκια μπορείτε να ανακατέψετε το βούτυρο με λίγο σκόρδο πριν αλείψετε τις σχάρες.
6. Τέλος φτιάξτε το burger σας. Στο κάτω ψωμάκι του burger αλείψτε το ντιπ guacamole, έπειτα βάλτε το κοτόπουλο από πάνω, ρίξτε τη σάλτσα buffalo bbq, και απολαύστε!