Go Back

ΨΗΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΚΡΕΑΣ

Συνταγές | Ορεκτικά
Prep Time 30 mins
Cook Time 45 mins
Course Main Course
Cuisine Appetizers|ΟΡΕΚΤΙΚΑ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Servings 6

Ingredients
  

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 πακέτο μπέικον – κομμένο σε λωρίδες στη μέση
  • 1 φλιτζάνι 250 γρ, κρέμα τυριού
  • 450 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 12 μικρά τυράκια (μοτσαρέλα )
  • 10-12 μεγάλα άσπρα μανιτάρια – (προαιρετικά)

ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ

  • 1 κ.σ ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό, θυμάρι και μαϊντανό

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.σ σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κ.σ σκόνη σκόρδο
  • 1 κ.σ chipotle πιπέρι σκόνη (καυτερό)

Instructions
 

  • Οδηγίες για τα Μανιτάρια 
    Καθαρίστε τα μανιτάρια και μετά κόψτε σε κύκλους, και βάλτε τα σε ένα μπολ. Τοποθετήστε τα μανιτάρια σε ένα φύλλο ψησίματος και πασπαλίστε τα με τα μπαχαρικά. Έπειτα ανακατέψτε την κρέμα τυριού με τα μισά βότανα σε ένα μπολ. Αλείψτε μια κουταλιά της σούπας τα μανιτάρια με αυτό το μείγμα κρέμας τυριού.
  • Οδηγίες για το Μοσχαρίσιο Κιμά
    Πασπαλίστε το μοσχαρίσιο κιμά με τα υπόλοιπα μείγματα μπαχαρικών και βοτάνων. Πάρτε λίγο κιμά στο χέρι σας και κάντε το επίπεδο σαν πίτα, έπειτα πάρτε ένα μικρό κομμάτι μοτσαρέλας και τυλίξτε σαν κεφτεδάκια.  Τοποθετήστε το κάθε “κεφτεδάκι” στο μπολ με το μείγμα μανιταριών και πιέστε σταθερά προς τα κάτω. Τυλίξτε κάθε κεφτεδάκι με 2 μισές λωρίδες μπέικον και κρατήστε το σχήμα με μια οδοντογλυφίδα.
  • Προετοιμάστε την ψησταριά σας να ψήσει έμμεσα, τοποθετήστε ένα τηγάνι πάνω από τις σχάρες στη μια πλευρά του γκριλ, επίσης γεμίστε το μισό τηγάνι με νερό. Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου στο MEDIUM στους 350°F (177 °C), με τους καυστήρες αντίθετους από το τηγάνι.
  • Σημείωση για το Κάπνισμα: Εάν επιθυμείτε καπνιστή γεύση, βάλτε ένα κουτί καπνίσματος  και ροκανίδια ψησίματος κάτω από τις σχάρες στην πλευρά όπου έχετε ανάψει τους καυστήρες.
  • Τοποθετήστε τα ”κεφτεδάκια” στο γκριλ περίπου 2.5 εκ. μακριά το ένα από το άλλο. Μετά από 40 λεπτά, εάν επιθυμείτε προσθέστε την αγαπημένη σας σάλτσα BBQ, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή. Προσθέστε τη σάλτσα και μετά αφήστε τη να στεγνώσει στη φωτιά για 5 λεπτά. Το μπέικον θα πρέπει να είναι σταθερό. Θυμηθείτε πως τα ανοξείδωτα σουβλάκια θα σας βοηθήσουν αρκετά αφού μπορείτε να τοποθετήσετε αρκετά κεφτεδάκια σε αυτά.

Notes

ΟΔΗΓΙΕΣ
Οδηγίες για τα Μανιτάρια 
  1. Καθαρίστε τα μανιτάρια και μετά κόψτε σε κύκλους, και βάλτε τα σε ένα μπολ. Τοποθετήστε τα μανιτάρια σε ένα φύλλο ψησίματος και πασπαλίστε τα με τα μπαχαρικά. Έπειτα ανακατέψτε την κρέμα τυριού με τα μισά βότανα σε ένα μπολ. Αλείψτε μια κουταλιά της σούπας τα μανιτάρια με αυτό το μείγμα κρέμας τυριού.
Οδηγίες για το Μοσχαρίσιο Κιμά
  1. Πασπαλίστε το μοσχαρίσιο κιμά με τα υπόλοιπα μείγματα μπαχαρικών και βοτάνων. Πάρτε λίγο κιμά στο χέρι σας και κάντε το επίπεδο σαν πίτα, έπειτα πάρτε ένα μικρό κομμάτι μοτσαρέλας και τυλίξτε σαν κεφτεδάκια.  Τοποθετήστε το κάθε “κεφτεδάκι” στο μπολ με το μείγμα μανιταριών και πιέστε σταθερά προς τα κάτω. Τυλίξτε κάθε κεφτεδάκι με 2 μισές λωρίδες μπέικον και κρατήστε το σχήμα με μια οδοντογλυφίδα.
  2. Προετοιμάστε την ψησταριά σας να ψήσει έμμεσα, τοποθετήστε ένα τηγάνι πάνω από τις σχάρες στη μια πλευρά του γκριλ, επίσης γεμίστε το μισό τηγάνι με νερό. Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου στο MEDIUM στους 350°F (177 °C), με τους καυστήρες αντίθετους από το τηγάνι.
  3. Σημείωση για το Κάπνισμα: Εάν επιθυμείτε καπνιστή γεύση, βάλτε ένα κουτί καπνίσματος  και ροκανίδια ψησίματος κάτω από τις σχάρες στην πλευρά όπου έχετε ανάψει τους καυστήρες.
  4. Τοποθετήστε τα ”κεφτεδάκια” στο γκριλ περίπου 2.5 εκ. μακριά το ένα από το άλλο. Μετά από 40 λεπτά, εάν επιθυμείτε προσθέστε την αγαπημένη σας σάλτσα BBQ, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή. Προσθέστε τη σάλτσα και μετά αφήστε τη να στεγνώσει στη φωτιά για 5 λεπτά. Το μπέικον θα πρέπει να είναι σταθερό. Θυμηθείτε πως τα ανοξείδωτα σουβλάκια θα σας βοηθήσουν αρκετά αφού μπορείτε να τοποθετήσετε αρκετά κεφτεδάκια σε αυτά.
Keyword ΨΗΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΚΡΕΑΣ