Go Back

ΨΗΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ

Η Gloria Duggan που είναι η κύρια δημιουργός του   blog, ξέρει πως να δημιουργεί υπέροχα γεύματα στην ψησταριά.Παρακάτω θα βρείτε την συνταγή της με τις μικρές γεμιστές πιπεριές!Αυτές οι μικρές πιπεριές είναι γεμισμένες με τυρί και πιπέρι ανακατεμένα. Είναι ψημένες αρκετά ώστε το δέρμα των πιπεριών να έχει ψηθεί και το τυρί να έχει λιώσει ελαφρώς.  
Prep Time 10 mins
Cook Time 8 mins
Cuisine Vegetables|ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Servings 6

Ingredients
  

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 8 – 10 πιπεριές
  • 115 γρ. κατσικίσιο τυρί (μαλακωμένο)
  • 1 κ.γ μαύρο πιπέρι (θρυμματισμένο, μπορείτε να βάλετε και παραπάνω ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
  • Πλύνετε τις πιπεριές, αφαιρέστε το κοτσάνι και τους σπόρους. Ανακατέψτε το τυρί με το τριμμένο πιπέρι. Γεμίστε τις πιπεριές μέχρι να είναι σχεδόν τελείως γεμάτες. Βάλτε τις σε ένα δίσκο μέχρι να τις ψήσετε. Αυτό επιτρέπει στο τυρί να λιώσει πιο εύκολα κατά το ψήσιμο.
  • Προθερμάνετε την ψησταριά στους 400º F. Αλείψτε τις σχάρες με ελαιόλαδο. 
  • Τοποθετήστε τις πιπεριές στο γκριλ και ψήστε μέχρι το δέρμα  να αρχίσει να φουσκώνει (περίπου 7-8 λεπτά) *Ψήστε με το καπάκι της ψησταριάς ανοιχτό για να ελέγχετε το τυρί να μη βγει έξω από τις πιπεριές και προτού παρά ψήσετε τις πιπεριές* Γυρίστε αρκετές φορές κατά το ψήσιμο για να σχηματίσετε τα τέλεια σημάδια ψησίματος από όλες τις πλευρές.
  • Remove, let cool slightly before eating.

Notes

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΥΡΙΟΥ

Αυτή η συνταγή μπορεί να πραγματοποιηθεί ανάλογα με τις προτιμήσεις σας στο φαγητό. Εάν δεν είστε φαν του κατσικίσιου τυριού, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο τυρί ή κρέμα τυριού της αρέσκειας σας. 
Εάν, δεν σας αρέσουν τα καυτερά φαγητά και το πιπέρι, αντικαταστήστε το με κάποιο άλλο μπαχαρικό.
Τέλος, εάν δεν έχετε χρόνο να κάνετε το δικό σας μείγμα, μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο αρκετά μείγματα της αρέσκειας σας. 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 

Μπορείτε να προετοιμάσετε τις γεμιστές πιπεριές και να τις αφήσετε στο ψυγείο μέχρι να τις ψήσετε. Βγάλτε τις από το ψυγείο περίπου 20 λεπτά πριν το ψήσιμο τους, ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.