Go Back

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΨΗΤΑ ΣΕ ΡΟΛΑ

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΨΗΤΑ ΣΕ ΡΟΛΑ
Cuisine Vegetables|ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 3 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα κατά μήκος πολύ λεπτά
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 120 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα φρέσκο πιπέρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ λιαστές ντομάτες, σε βάζο με ελαιόλαδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ ελαιόλαδο, από το βάζο με τις λιαστές ντομάτες
  • 1 κ.γ φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ παρμεζάνα τυρί, φρεσκοτριμμένο

Notes

ΟΔΗΓΙΕΣ
  1. Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου στο MEDIUM. Αλείψτε και τις δυο πλευρές από κάθε κομμένο κολοκύθι με ελαιόλαδο και ρίξτε αλάτι Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια στο μπάρμπεκιου και ψήστε για 4 λεπτά κάθε πλευρά.  Όταν ψηθούν τοποθετήστε τα στη σχάρα συντήρησης.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την κρέμα τυριού, το αλάτι, το πιπέρι, τι λιαστές ντομάτες, το ελαιόλαδο και το θυμάρι.
  3. Χρησιμοποιήστε μια μικρή σπάτουλα, αλείψτε το τυρί σε μικρή ποσότητα γύρω από το κολοκυθάκι από την μια πλευρά. Ελαφρά τυλίξτε το κολοκύθι σε ρολάκι, και τοποθετήστε το με τη ραφή προς τα κάτω σε ένα μικρό φύλλο ψησίματος. Πασπαλίστε το τυρί παρμεζάνα. Τοποθετήστε το φύλλο ψησίματος στην σχάρα συντήρησης και ψήστε για 15 λεπτά.
  4. Αφαιρέστε τα ψημένα κολοκυθάκια σε μια πιατέλα και σερβίρετε.