Go Back

GRILLED PEACHES WITH BLACK RASPBERRY SAUCE

Τα σερβίραμε με παγωτό βανίλια και τα ολοκληρώσαμε με φρυγανισμένα αμύγδαλα!
Prep Time 15 mins
Cook Time 5 mins
Cuisine Desserts

Ingredients
  

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 6 φρέσκα ροδάκινα
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 φλιτζάνια μαύρα σμέουρα
  • 1/3 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • Φρυγανιές αμύγδαλο
  • Χυμός από 2 λάιμ

Notes

Οδηγιες
  1. Για τη μαύρη σάλτσα βατόμουρου, συνδυάστε τα σμέουρα, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε μια μεσαία κατσαρόλα, σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά, ανακατεύετε συνεχώς. Σουρώστε και συνθλίψτε τα φρούτα για να απελευθερώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χυμό. Απορρίψτε τον πολτό και τους σπόρους.
  2. Βυθίστε τα ροδάκινα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό για 1 λεπτό για να χαλαρώσετε τα δέρματα. Αφαιρέστε από το νερό και ξεφλουδίστε. Κόψτε στα μισά και αφαιρέστε τα λάκκα. Σε ένα μικρό γυάλινο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το χυμό από 2 λάιμ και μέλι. Ρίχνουμε τα ροδάκινα και τα αφήνουμε να μαρινάρονται για 1/2 ώρα. Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το μπάρμπεκιου στο HIGH για 5 λεπτά και βουρτσίζετε πλέγματα γενναιόδωρα με φυτικό λάδι. Μειώστε τη θερμότητα σε MEDIUM. Ψήνουμε τα ροδάκινα για 3 λεπτά, ψήνουμε με εναπομείναν μείγμα ασβέστη και μέλι, γυρίζουμε και ψήνουμε άλλα 3 λεπτά.
  3. Αφαιρέστε από τη φωτιά, αφήστε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρετε με μια κουταλιά παγωτού βανίλιας, με 2 κουταλιές της σούπας. σάλτσα βατόμουρου και 1 κουταλάκι του γλυκού. φρυγανιές αμύγδαλο.