Go Back

YOGURT AND GRANOLA BREAKFAST PARFAITS

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τις αγαπημένες σας γεύσεις φρούτων και να προσθέσετε λίγο φρέσκο ξύσμα εσπεριδοειδών.
Prep Time 10 mins
Cook Time 20 mins
Cuisine Desserts
Servings 6

Ingredients
  

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι Granola, δείτε τη συνταγή παρακάτω
  • 2 φλιτζάνια γιαούρτι βανίλιας
  • 3 φλιτζάνια Μικτά μούρα: φράουλες, σμέουρα και βατόμουρα
  • 1 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
  • 4 φλιτζάνια βρώμη
  • 2 φλιτζάνια Γλυκές νιφάδες καρύδας
  • 2 φλιτζάνια αμύγδαλα σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι ηλιόσποροι
  • 1 φλιτζάνι ψητό κάσιους
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι καλής ποιότητας
  • 3/4 φλιτζάνι λάδι Canola
  • 1 1/2 φλιτζάνια αποξηραμένα βερίκοκα, σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι Αποξηραμένα κεράσια
  • 1 φλιτζάνι Αποξηραμένα βακκίνια

Notes

ΟΔΗΓΙΕΣ
  1. Ανακατέψτε τη βρώμη, τις νιφάδες καρύδας και όλα τα καρύδια και τους σπόρους σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε μαζί το μέλι και το λάδι canola, και το ψιλοβάζουμε πάνω από το μείγμα βρώμης, ανακατεύοντας απαλά για να τα συνδυάσουμε.
  3. Γραμμή 2 σεντόνια με χαρτί περγαμηνής. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα 2 φύλλα και ψήνουμε σε φούρνο 350 ° F μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει. Προσθέστε τα αποξηραμένα βερίκοκα, τα κεράσια και τα βακκίνια.
  4. Τοποθετήστε το ποσό που θα χρειαστείτε για μια παρτίδα παρφέ σε ένα μικρό ταψί από χυτοσίδηρο και τραγανίστε το στη σχάρα για λίγα λεπτά πριν από τη συναρμολόγηση.
  5. Για τη συναρμολόγηση των παρφέτων, πασπαλίζουμε μια κουταλιά της σούπας granola στο κάτω μέρος κάθε ποτηριού. Κουτάλι σε λίγο γιαούρτι και μετά φρούτα. Περιχύνουμε με σιρόπι σφενδάμου και γεμίζουμε με περισσότερη granola και ένα σμέουρο. Αποθηκεύστε το υπόλοιπο granola σε αεροστεγές δοχείο για έως και 3 εβδομάδες.