Go Back

BURGER ΜΕ ΨΗΤΟ ΣΟΛΟΜΟ, ΑΝΗΘΟ ΚΑΙ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Είσαστε λάτρης του burger? Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα ζουμερό κατευθείαν ψημένο στο γκριλ.
Στο σπίτι μας, μας αρέσει να δοκιμάζουμε νέες συνταγές. Υπάρχουν πολλές υπέροχες επιλογές για burger, που μπορείτε να τρώτε καθημερινά burgers δοκιμάζοντας κάτι διαφορετικό κάθε φορά.
Προσθέστε κάποια ποικιλία στα burgers σας αυτό το καλοκαίρι με αυτή την υγιεινή και γευστική συνταγή για μπιφτέκια σολομού και άνηθου με μαγιονέζα. Ίσως να γίνουν το νέο σας αγαπημένο γεύμα.
Αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη για BBQ πάρτι, και πάντα ένα ευχάριστο γεύμα για τους καλεσμένους. 
Η συνταγή αυτή περιέχει φρέσκο σολομό για το καλύτερο ψήσιμο και γεύση στο burger σας.
Ο σολομός και το άνηθο ταιριάζουν πολύ γευστικά. Προσθέσαμε μερικά ακόμα συστατικά για τη γεύση όπως τριμμένη φρυγανιά, φρέσκο άνηθο και γιαούρτι. Ψήστε αυτά τα ζουμερά burgers και έπειτα ρίξτε από πάνω τη μαγιονέζα.
Τα burger σολομού μπορούν να έχουν ήδη προετοιμαστεί και να είναι τοποθετημένα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη ανάλογα με πότε θέλετε να τα ψήσετε.
Οι μερίδες; Αγαπάμε τα ΜΕΓΑΛΑ BURGERS!! Αυτή η συνταγή φτιάχνει 4 μεγάλα ζουμερά burgers σολομού. Εάν επιθυμείτε μπορείτε να φτιάξετε 6 πιο μικρά.
Prep Time 20 mins
Cook Time 8 mins
Course Main Course
Cuisine American
Servings 4

Ingredients
  

ΓΙΑ ΤΑ BURGER ΣΟΛΟΜΟΥ

  • 2.30 kg κιλά σολομό ( χωρίς κόκαλα & καθαρισμένο)
  • 3/4 σκόνη πιπέρι λεμονιού
  • 1/2 καπνιστό θαλασσινό αλάτι
  • 3/4 γιαούρτι
  • 2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 2 φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

  • 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 2 κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 1 φρέσκο χυμό λεμονιού

Instructions
 

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • άν ο σολομός έχει κόκαλα καθαρίστε το και κόψτε σε κομματάκια με ένα μαχαίρι.Τοποθετήστε τον ψιλοκομμένο σολομό σε ένα μεγάλο μπολ.Προσθέστε όλα τα συστατικά για το burger σολομού.Με ένα κουτάλι ( ή χρησιμοποιώντας τα χέρια σας), ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν καλά τα συστατικά μεταξύ τους.Χωρίστε το μείγμα σε 4 μέρη.Διαμορφώστε κάθε μέρος σε μορφή μπιφτεκιού και τοποθετήστε το μια λαδόκολλα.Αφού θα έχετε φτιάξει όλα τα burgers, βάλτε τα στο ψυγείο για 30-60 λεπτά για να δέσει καλά το μείγμα.
    Παράλληλα μπορείτε να φτιάξετε τη σος μαγιονέζας, βάζοντας όλα τα συστατικά για τη μαγιονέζα σε ένα μπολ. Ανακατεύετε καλά όλα τα συστατικά και τοποθετείτε τη σάλτσα στο ψυγείο για να δέσει.

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΩΝ BURGERS

  • Προθερμάνετε το γκριλ στο medium-high στους περίπου 375º F.Όταν το γκριλ θα προθερμαίνετε, αλείψτε τις σχάρες με ελαιόλαδο ή λάδι αβοκάντο.Βγάλτε τα burgers από το ψυγείο και τοποθετήστε τα στο γκριλ.Ψήστε για  3 1/2 – 4 λεπτά, και γυρίστε προσεκτικά από την άλλη πλευρά και ψήστε για άλλα 3 1/2 – 4 λεπτά.
    Τα ψημένα burgers σολομού πρέπει να έχουν εσωτερική θερμοκρασία 140ºF. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΗ ΤΑ ΨΗΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!
    Αφαιρέστε τα ψημένα burgers.Τοποθετήστε τα στο αγαπημένο σας ψωμάκι burger. ( Μπορείτε επίσης να ψήσετε τα ψωμάκια στην σχάρα στα τελευταία 2 λεπτά ψησίματος του burger σολομού).Πασπαλίστε τα με την σος μαγιονέζας και όποιο άλλη σος ή λαχανικό επιθυμείτε.ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ!!