Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου στους 350º F. Αλείψτε ένα μαντεμένιο τηγάνι 22 εκατοστών. (χρησιμοποιήστε ένα ικανοποιητικό μαντεμένιο σκεύος με λίγο ψηλό τοίχωμα, ώστε να φουσκώσει το κέικ ομοιόμορφα και να μη ξεχυθεί εξωτερικά από το τηγάνι)
Προετοιμάστε τα συστατικά για το topping σε ένα μικρό μπολ και αφήστε στην άκρη.
Συνδυάστε το αλεύρι, την μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.
Σε ένα μπολ, χρησιμοποιώντας ένα μίξερ, βάλτε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να φτάσει σε μορφή κρέμας. Προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε καλά μέχρι να ανακατευτούν. Ανακατέψτε με την ξινή κρέμα και προσθέστε τη βανίλια. Προσθέστε το μείγμα με το βούτυρο και χτυπήστε καλά. Τέλος προσθέστε τα τσιπ σοκολάτας. Βάλτε 1/2 κ.σ βούτυρο στο μαντεμένιο σκεύος και αλείψτε το ομοιόμορφα. Ρίξτε το 1/2 από το μείγμα topping στο βούτυρο.
Ρίξτε το μείγμα για το κέικ στο μαντεμένιο σκεύος και απλώστε ομοιόμορφα. Κάποιες φορές ένα μαχαίρι βοηθάει απίστευτα για να απλώνετε το μείγμα σας στο σκεύος.
Πασπαλίστε με το υπόλοιπο topping.
Τοποθετήστε το μαντεμένιο σκεύος στην προθερμασμένη ψησταριά σας.
Ψήστε για τουλάχιστον 40 λεπτά (με το καπάκι της ψησταριάς κλειστό). **Σημείωση** ΜΗ ΣΗΚΩΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΗΣ ΨΗΣΤΑΡΙΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ 35 ΛΕΠΤΑ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ!!! Θέλετε να κρατήσετε την θερμοκρασία σταθερή στην ψησταριά σας!
Ελέγξτε για την ολοκλήρωση του με έναν ελεγκτή κέικ ή κάποιο θερμόμετρο εάν έχετε διαθέσιμο. Το κέικ θα πρέπει να είναι μεταξύ 200-205°F και όχι παραπάνω, τοποθετώντας τον ελεγκτή ή το θερμόμετρο στη μέση του κέικ.
Αφαιρέστε από την ψησταριά το μαντεμένιο σκεύος. Αφήστε το να κρυώσει αν επιθυμείτε και σερβίρετε!