Go Back

FAJITAS ΒΟΔΙΝΟΥ

Cuisine ΜΟΣΧΑΡΙ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

Συστατικά

  • 350 gr μοσχαρίσια μπριζολα χωρίς κόκκαλο κομμένη σε λουρίδες
  • 1/4 Μεγάλο άσπρο κρεμμύδι , κομμένο σε λεπτές λουρίδες
  • 1/2 Μεσαία πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λουρίδες
  • 1/2 Μεσαία κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λουρίδες
  • 2 φέτες φρέσκο λάϊμ
  • 4 tortillas από αλεύρι (20 εκατοστά )
  • 4 κουταλιές ξυνή κρέμα
  • 4 κουταλιές σάλτσα

Καρύκευμα Fajita (ανακατεμένα σε ένα μικρό πιάτο)

  • 1 κουταλιά κίμινο
  • 1/2 κουταλιά ρίγανη
  • 1/2 κουταλιά αλατισμένο σκόρδο
  • 1 κουταλιά σκόνη τσίλι
  • 2 κουταλιές νερό

Notes

Οδηγίες
  1. Προθερμάνετε την ψησταριά. Εν τω μεταξύ σε μία πλαστική σακούλα που κλείνει, ανακατέψτε κρέας, κρεμμύδι, πιπεριές, καρύκευμα fajitas και ανακατέψτε τα είτε σε πιάτο , είτε ,μέσα στην σακούλα.
  2. Τοποθετήστε το ταψί στο προθερμασμένο γκριλ. Όταν το ταψί ζεσταθεί, αλείψτε με λάδι και βάλτε στον πάτο το κρέας και τα λαχανικά, κατανέμοντάς τα σε ίσες αποστάσεις. Ψήστε για 4-6 λεπτά μέχρι το κρέας να πάρει χρώμα και τα λαχανικά να μαλακώσουν . Απομακρύνετε το ταψί με την λαβή και βάλτε την στην ξύλινη βάση για σερβίρισμα. Στύψτε φρέσκο λάϊμ
  3. Βάλτε με ένα κουτάλι το κρέας και τα λαχανικά στο κέντρο κάθε μιας τορτίγια και καλύψτε κάθε τορτίγια με ξινή κρέμα, σάλτσα και ότι άλλα καρυκεύματα θέλετε.
  4. Σηκώστε τα πλάγια σε κάθε τορτίγια και πιέστε για να σφραγίσουν.