Go Back

ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΒΟΔΙΝΟΥ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

Δοκιμάστε αυτήν την συνταγή κι εντυπωσιάστε τους φίλους και συγγενείς σας με ένα εξαιρετικό πιάτο.
Cuisine ΜΟΣΧΑΡΙ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

Συστατικά

  • 6 φιλέτα βοδινού 450 γραμμαρίων το καθένα, διαμέτρου 8-10 εκατοστών
  • 2 κουταλιές σούπας σκόνη μουστάρδας
  • Μισό φλιτζάνι Γαλλικής σάλτσας

Notes

Οδηγίες
  1. 12-24 ώρες πριν το ψήσιμο, ξεπλύνετε τα φιλέτα και τινάξτε τα καλά. Σκορπίστε την μουστάρδα στο κρέας και μουλιάστε τα στην Γαλλική σάλτσα. Βάλτε τα σε γυάλινο πιάτο, καλύψτε τα καλά με πλαστική μεμβράνη και φυλάξτε τα στο ψυγείο. Όταν ετοιμάζεστε για ψήσιμο φέρτε το φαγητό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  2. Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου στο HIGH για 10-15 λεπτά. Μειώστε την θερμοκρασία στο MEDIUM. Βουρτσίστε τις σχάρες με ελαιόλαδο. Τοποθετήστε τα φιλέτα κατ ευθείαν επάνω στις σχάρες σε γωνία 30 η 45 μοιρών για 20 λεπτά, περιστρέφοντάς τα κατά το 1/3 κάθε 6,5 λεπτά.
  3. Απομακρύνετε τα φιλέτα από το μπάρμπεκιου και βάλτε τα σε ένα πιάτο. Καλύψτε τα με αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά.
  4. Επανατοποθετήστε τα στις σχάρες , σε αντίθετη γωνία 30 μοιρών για 20 λεπτά, περιστρέφοντάς τα κατά το 1/3 κάθε 6,5 λεπτά. Μουσκέψτε τα με το ζουμί που έχει μείνει στο πιάτο.
  5. Απομακρύνετε τα φιλέτα και καλύψτε τα με αλουμινόχαρτο η πετσέτα.
  6. Αφήστε τα για 10 λεπτά πριν τα κόψετε.
  7. Σερβίρετε με την αγαπημένη σας σάλτσα η μπαχαρικά.