Go Back

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟΥ

Ο ώμος χοιρινού ψήνεται αργά και σε χαμηλή φωτιά. Μετά ψιλοκόβεται και σερβίρεται με σάλτσα μπάρμπεκιου. Το κομμάτι αυτό του χοιρινού είναι το λιγότερο τρυφερό γι αυτό πρέπει να ψηθεί στο μπάρμπεκιου για 5-8 ώρες.
Cuisine ΣΥΝΤΑΓΕΣ|ΧΟΙΡΙΝΟ

Ingredients
  

Συστατικά

  • 1 Μεγάλο κομμάτι χοιρινού ώμου
  • 2.5 με 3 κιλά με το κόκκαλο και το λίπος του
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού-τσίλι
  • 1/2 φλιτζάνι από την αγαπημένη σας σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 8 Μεγάλες τραγανές πίτες ψωμιού
  • 2 φλιτζάνια ροκανίδια από μηλιά η καρυδιά

Notes

Οδηγίες
  1. Απλώστε στο κρέας το χυμό λεμονιού – τσίλι και μαλάξτε το για να πάει παντού. Άστε το στην άκρη για μία ώρα ώστε να διαπεράσει μέσα στο κρέας.
  2. Μουσκέψτε τα ροκανίδια σε νερό για τουλάχιστον 1 ώρα, πριν αρχίσετε το ψήσιμο. Αν χρησιμοποιείτε κουτί καπνίσματος, ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή και βάλτε το κάτω από τις σχάρες, αλλιώς τυλίξτε χαλαρά τα ροκανίδια με αλουμινόχαρτο. Τρυπήστε το αλουμινόχαρτο 8-10 φορές με ένα πιρούνι. Για να ψήσετε το χοιρινό με έμμεση φωτιά, βάλτε ένα δοχείο συλλογής υγρών στον εξατμιστή, στην δεξιά πλευρά του γκριλ. Βάλτε το δοχείο καπνίσματος, η τα τυλιγμένα ροκανίδια σε αλουμινόχαρτο, επάνω στις σχάρες στην αριστερή πλευρά του γκριλ.
  3. Κλείστε το καπάκι και προθερμάνετε στο HIGH, μέχρι τα ροκανίδια να αρχίσουν να καπνίζουν, περίπου 15 λεπτά. Κρατήστε την θερμοκρασία όσο χαμηλότερη γίνεται, γύρω στους 120 β. Κελσίου.
  4. Βάλτε το χοιρινό με το πάχος προς τα επάνω, επάνω από το δοχείο συλλογής υγρών στο δεξί μέρος του γκριλ το οποίο είναι στο OFF. Ψήστε σιγά σε χαμηλή θερμοκρασία. Για να κρατήσετε την θερμοκρασία στους 60 βαθμούς πρέπει να μειώσετε στο MEDIUM. Ψήστε για 4-7 ώρες μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος να φτάσει τους 75 βαθμούς. Το κρέας θα είναι τόσο τρυφερό που θα μπορεί να τεμαχιστεί με ένα πιρούνι.
  5. Αφήστε το χοιρινό ήσυχο για 15 λεπτά μέσα στο αλουμινόχαρτο. Τεμαχίστε η κόψτε το και σερβίρετε το μέσα σε τραγανά ψωμάκια, συνοδεύοντάς το με την αγαπημένη σας σάλτσα μπάρμπεκιου.