Go Back

ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ

ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ
Cuisine ΑΡΝΙ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

Συστατικά

  • 1 Ένα αρνίσιο μπούτι με το κόκκαλο του
  • 8 σκελίδες σκόρδου σε μικρά κομματάκια
  • 1/4 φλιτζανιού φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο θυμάρι
  • 3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • Αλατοπίπερο κατά την προτίμησή σας
  • 4 κουταλιές σούπας ζελέ κόκκινης σταφίδας
  • 2 φλιτζάνια ζωμός βοδινού
  • ελαιόλαδο
  • δοχείο συλλογής υγρών
  • Υγρό για το δοχείο συλλογής υγρών (νερό η κρασί)

Notes

Οδηγίες
  1. Βάλτε τον χασάπη να αφαιρέσει κότσι και το κόκκαλο και μετά ξύστε το πάχος και την πέτσα από το μπούτι.
  2. 2 – 3 ώρες πριν, ανακατέψτε το σκόρδο , τα μισά από τα βότανα, την μουστάρδα το αλάτι και το πιπέρι. Αλείψτε το μίγμα στο εσωτερικό του μπουτιού και εισάγετε τα κομματάκια του σκόρδου παντού στο μπούτι. Δέστε το μπούτι με σπάγκο κουζίνας.
  3. Αλείψτε το εξωτερικά με ελαιόλαδο βάλτε κι άλλα κομμάτια σκόρδου εάν θέλετε και πασπαλίστε με βότανα, αλάτι και πιπέρι.
  4. Βάλτε το δοχείο συλλογής υγρών κάτω από τις σχάρες και πάνω από τις μπρικέτες. Γεμίστε το μέχρι την μέση με νερό, χυμό η κόκκινο κρασί. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μία χούφτα φρέσκα βότανα.
  5. Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου στο HIGH. Αλείψτε τις σχάρες με λάδι και τοποθετήστε το μπούτι στην καυτή σχάρα. Αφήστε την θερμοκρασία στο HIGH για 10 λεπτά για να ξεροψηθεί το κρέας και μετά μειώστε στο MEDIUM. Ψήστε το για 20 λεπτά για κάθε μισό κιλό για να πάρει ένα όμορφο ροζ χρώμα, προσθέτοντας υγρό όταν χρειάζεται. Όταν ψηθεί βγάλτε το, τοποθετήστε το σε πιατέλα και κρατήστε το σκεπασμένο για 20 λεπτά.
  6. Εν τω μεταξύ βράστε τον ζωμό βοδινού σε κατσαρόλα. Αφαιρέστε 1 φλιτζάνι . Αναμίξτε το στο ζελέ κόκκινης σταφίδας. Με θερμοκρασία στο MEDIUM – LOW αναμίξτε 2 κουταλιές σούπας βούτυρο, ένα κάθε φορά. Μην παραψήσετε. Κόψτε το σε φέτες και καλύψτε με την σάλτσα.