Go Back

ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΟΨΩΜΟ

Συνταγές | Πουλερικά
Cuisine ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

Συστατικά

  • 1 1/3 φλιτζάνια ακατέργαστο αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 2/3 σιμιγδάλι
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • Λουκάνικο 250 γραμμ
  • 2 κουταλιά σούπας baking powder
  • 4 φλιτζάνια κομμένα κρεμμύδια
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο σέλινο
  • 1 1/3 φλιτζάνια γιαούρτι
  • 10 λιαστές ντομάτες, ξερές
  • 1/2 φλιτζάνι λειωμένο βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

Notes

Οδηγίες
  1. Για να φτιάξετε το καλαμποκόψωμο, αναμίξτε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και κάντε μία τρύπα στην μέση. Ρίξτε το γιαούρτι, το λειωμένο βούτυρο και το αυγό σε ένα μικρό μπολ και ανατακέψτε μέχρι να γίνει ενιαίο μίγμα.
  2. Ρίξτε το μίγμα σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί 15 χ 15 εκατοστών. Ψήστε για 25-30 λεπτά στους 175 βαθμούς Κελσίου.
  3. Για την γέμιση βγάλτε το λουκάνικο από την θήκη και σοτάρετε το σε μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο μέχρι να γίνει καφέ. Προσθέστε κρεμμύδια και σέλινο και ψήστε ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ημιδιαφανές.
  4. Εν τω μεταξύ μουσκέψτε τις λιαστές ντομάτες σε βραστό νερό για 10 λεπτά. Στεγνώστε τις και κόψτε τις σε λωρίδες. Θρυμματίστε το καλαμποκόψωμο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά και αναταράξτε τα για να γίνουν ομοιογενή.
  5. Ψήστε σε μεγάλο τηγάνι στους 175 β. Κελσίου για 25-30 λεπτά.