2κουταλιά σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1/2κουταλάκι καυτερής σάλτσας πιπεριού
1kgκοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
2στυμμένα λεμόνια
2στυμμένα πορτοκάλια και με τριμμένη την φλούδα τους
1/2φλιτζάνι ελαιόλαδο
2κουταλιές σούπας λικέρ πορτοκάλι
2κουταλιές σούπας σάλτσα μπάρμπεκιου
1φλιτζάνι μαύρες ελιές
2λεμόνια στην μέση και φρέσκος μαϊνανός για γαρνίρα
Notes
Οδηγίες
Λειώστε το σκόρδο, το αλάτι, το βούτυρο και την καυτερή σάλτσα σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη πάστα. Απλώστε την στα κομμάτια κοτόπουλου επάνω και κάτω από το δέρμα.
Προθερμάνετε το γκριλ στο HIGH και μετά μειώστε στο LOW και αλείψτε τις σχάρες με λάδι. Βάλτε τα κομμάτια κοτόπουλου στο γκριλ και ψήστε για 30-45 λεπτά γυριζοντάς τα κάθε τόσο.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ, ανακατέψτε τους χυμούς του λεμονιού και πορτοκαλιού, τα τρίμματα της φλούδας, το ελαιόλαδο, το λικέρ και την σάλτσα μπάρμπεκιου. Βάλτε τα όλα μαζί με τις ελιές.
Προσθέστε τα ψημένα κομμάτια κοτόπουλου και γυρίστε τα μέσα στο υλικό του μπολ. Σερβίρετε γαρνιρισμένα με την σάλτσα, τις ελιές τον μαϊντανό και τα κομμάτια μισού λεμονιού.