Go Back

ΠΙΤΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΦΑΣΟΛΙΑ

Cuisine ΟΡΕΚΤΙΚΑ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι μαύρα φασόλια
  • 1 ντομάτα χωρίς σπόρους
  • 1 ψημένη κόκκινη πιπεριά, αποφλοιωμένη, χωρίς σπόρους
  • 1 ψημένη κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά jalapeño χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη
  • 1 σκόρδο λειωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο κολιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 φλιτζανιού τυρί τσένταρ , τριμμένο
  • 1/2 τυρί φέτα τριμένη
  • 6 τορτίγιες περίπου 20 εκατοστών

Notes

Οδηγίες
  1. Ανακατέψτε τα πρώτα 7 συστατικά σε μεσαίο μπολ. Βάλτε τις τορτίγιες στον πάγκο και μοιράστε την μισή ποσότητα από τα μαύρα φασόλια, αφήνοντας γύρω-γύρω περιθώριο 3 πόντους. Απλώστε τα τυριά. Βουρτσίστε τις άκρες με νερό και διπλώστε τις, πιέζοντας για να κολλήσουν οι άκρες.
  2. Προθερμάνετε το γκριλ και αλείψτε τις σχάρες με λάδι. Ψήστε τις πίτες σε μεσαία θερμοκρασία για 2-3 λεπτά κάθε πλευρά.
  3. Κόψτε σε λουρίδες με ρόδα κοπής της πίτσας η με αιχμηρό μαχαίρι.
  4. Γαρνίρετε με κολιανδρο και σερβίρετε.