Go Back

ΨΗΤΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ

Αυτό το σπουδαίο συνοδευτικό πιάτο μπορείο να ετοιμαστεί απ ευθείας στις σχάρες, σε ένα ελαφρά λαδωμένο δοχείο η σε ελαφρά λαδωμένο αλουμινόχαρτο. Χρειάζεται συχνό γύρισμα στις πατάτες για να μην αρπάξουν.
Cuisine ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

Συστατικά

  • 8 μεσαίου μεγέθους γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε 2 πόντων κομμάτια
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι τριμμένο δεντρολίβανο
  • 2 μικρά σκόρδα λειωμένα
  • 1/4 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι σε φλουδίτσες
  • 1 κουταλάκι χοντρό αλάτι
  • 1 κουταλάκι φρέσκα φύλλα θυμάρι

Notes

Οδηγίες
  1. Προθερμάνετε το γκριλ στο MEDIUM σε θερμοκρασία περίπου 140 β Κελσίου.
  2. Σε μεσαίο μπολ ανακατέψτε τα κομμάτια γλυκοπατάτας με λάδι, θυμάρι, δεντρολίβανο, σκόρδο κόκκινο πιπέρι και αλάτι. Βάλτε στις σχάρες το δοχείο η το αλουμινόχαρτο και ψήστε μέχρι να γίνουν τρυφερές και να αρχίσουν να σκουραίνουν, για 20-30 λεπτά, γυρνώντας τις συχνά.