GRAND MARNIER ΚΕΜΠΑΠ
Συστατικά
- 3 φρέσκα βερύκοκα
- 3 φρέσκα σύκα
- 2 φέτες ανανά πάχους 2 πόντων
- 2 μανταρίνια
- 2 φρέσκιες μπανάνες
- 2 κόκκινα μήλα
- 1 ουταλιά φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1/3 φλιτζανιού αναλατο βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένη φλούδα πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά λικέρ Grand Marnier™
Οδηγίες
- Κόψτε στην μέση τα βερίκοκα και πετάξτε τα κουκούτσια. Κόψτε τα σύκα στα 4 κατά μήκος. Κόψτε τον ανανά σε μεγάλα κομμάτια. Ξεφλουδίστε τα μανταρίνια και χωρίστε τα στα 4. Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτε τις σε κομμάτια 2 πόντων. Ξεφλουδίστε τα μήλα και κόψτε τα στα 4 αφού βγάλετε τα κουκούτσια. Χύστε χυμό λεμόνι στα μήλα και τις μπανάνες.
- Περάστε ποικιλία των φρούτων αυτών σε 6 σουβλάκια αρχίζοντας και τελειώνοντας με μήλο και ανανά.
- Για να ετοιμάσετε την σάλτσα λειώστε το βούτυρο, ανακατέψτε την ζάχαρη άχνη και μετά το Grand Marnier™ τον χυμό πορτοκαλιού και την τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού. Περιχύστε τα σουβλάκια. Ψήστε τα σε μεσαία φωτιά για 5-6 λεπτά , αλείφοντάς τα συχνά με την σάλτσα και γυρνώντας τα για να σκουρύνουν ομοιόμορφα και σερβίρετέ τα μαζί με την υπόλοιπη σάλτσα.