Go Back

ΑΧΛΑΔΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΥΡΙ BRIE

Cuisine ΓΛΥΚΑ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

Συστατικά

  • 4 αχλάδια στην μέση
  • 1 κουταλιά ξανθές σταφίδες
  • 1/8 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Ποικιλία σπόρων πιπεριών
  • 1/3 φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
  • 2 κουταλιές βούτυρο λειωμένο
  • 1.5 κουταλάκι βούτυρο
  • 1 κουταλιά κοινό αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1/3 φλιτζανιού ξινή κρέμα
  • 600 gr Τριμένο τυρί μπρι 

Notes

Οδηγίες
  1. Ανακατέψτε σταφίδες, σκόρδα, ποικιλία σπόρων πιπεριάς, καφέ ζάχαρη και βούτυρο. Βάλτε κάθε κομμάτι αχλαδιού σε αλουμινόχαρτο χοντρό αφού έχετε σκάψει την καρδιά του. Γεμίστε την κοιλότητα με το μίγμα. Τυλίξτε σφιχτά το αλουμινόχαρτο. Ψήστε το σε μεσαία φωτιά γυρνώντας συχνά για 30 λεπτά.
  2. Εν όσω τα αχλάδια ψήνονται ετοιμάστε την σάλτσα του τυριού λειώνοντας το βούτυρο στον πλευρικό καυστήρα. Ρίξτε το αλεύρι, απομακρύνετε το από την φωτιά και ανακατέψτε το με το γάλα. Ζεστάνετε το μίγμα σε μεσαία φωτιά μέχρι να γίνει το μίγμα παχύρευστο. Απομακρύνετε το από την φωτιά, ανακατέψτε σε ένα μπολ τον κρόκο του αυγού με την ξινή κρέμα. Χύστε το στην σάλτσα και ανακατέψτε σε 300 γραμμ. τυριού. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να λειώσει το τυρί. Μην το παραζεστάνετε. Καλύψτε το για να κρατηθεί ζεστό.
  3. Ανοίξτε τα αχλάδια από το αλουμινόχαρτο, βάλτε τα στα πιάτα, περιχύστε τα με την σάλτσα και γαρνίρετέ τα με το υπόλοιπο τυρί.