ΜΠΑΝΑΝΕΣ «ΦΛΑΜΠΕ»
Συστατικά
- 1/4 φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
- Χυμό ενός λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
- 1/4 κουταλάκι ποικιλία μπαχαρικών
- 4 Μπανάνες
- 3 κουταλιές Grand Marnier™
- 2 κουταλιές κομμένα καρύδια
Οδηγίες
- Βάλτε την ζάχαρη, χυμό λεμονιού, κανέλα και μπαχαρικά, σε ένα κατσαρόλι. Ζεστάνετε το μίγμα στο γκριλ και σε μεσαία φωτιά μέχρι να βράσει. Ανακατεύετε συνεχώς.
- Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτε τις στα 4 κατά μήκος. Προσθέστε τις στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε τις για 3-4 λεπτά. Προσθέστε τα καρύδια.
- Χύστε το Grand Marnier™ σε ένα φλιτζάνι και ρίξτε το στην κατσαρόλα. Προσοχή, να κρατάτε το μπουκάλι μακριά από την ψησταριά. Όταν το μίγμα αρχίζει να τσιγαρίζεται, βάλτε του φωτιά με ένα μακρύ σπίρτο.
- Σερβίρεται ζεστό, μαζί με παγωτό.