Go Back

Rib Eye με Σάλτσα Κόκκινου Κρασιού

Αυτή η συνταγή για Rib Eye με Σάλτσα Κόκκινου Κρασιού είναι πολύ απλή και η επιτυχία της βασίζεται στην πολύ καλή πρώτη ύλη του κρέατος, στο ιδανικό ψήσιμο του και φυσικά στο καλό κρασί!
Επιλέγουμε δύο ωραία κομμάτια Rib Eye Black Angus Αργεντινής ή Αμερικής, που έχουν αρκετό ενδομυϊκό λίπος και πλούσια γεύση. Επίσης χρειαζόμαστε ένα γεμάτο κρασί και στη συγκεκριμένη συνταγή έχω επιλέξει ένα Merlot με Cabernet Sauvignon.Πολύ σημαντικό τέλος είναι και το ψήσιμο του κρέατος, ώστε να ψηθεί σωστά και να μείνει ζουμερό στο εσωτερικό του.
Γι’ αυτό στη συγκεκριμένη συνταγή ψήνω το Rib Eye στον πλευρικό καυστήρα υπερύθρων (IR) της μοναδικής Broil King Baron S 590 IR.
Prep Time 15 mins
Cuisine ΜΟΣΧΑΡΙ
Servings 2

Ingredients
  

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 2 Rib Eye Black Angus Αργεντινής ή Αμερικής των 350 γρ. το κάθε ένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ

  • 200 ml από γεμάτο κόκκινο κρασί
  • 30 γρ. λευκή ζάχαρη
  • 30 γρ. νερό
  • 1 κτγ. βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι

Notes

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το κρασί σε μέτρια θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να κατέβει στο μισό.
Παράλληλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα άλλο μικρό κατσαρολάκι και βράζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουμε ένα ελαφρύ σιρόπι.
Αδειάζουμε το σιρόπι μέσα στο κατεβασμένο κόκκινο κρασί, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και συνεχίζουμε να βράζουμε το μείγμα για τη σάλτσα κόκκινου κρασιού μέχρι να κατέβει στο μισό ή περισσότερο.
Μόλις η σάλτσα κόκκινου κρασιού έχει κατέβει στα 40-50 ml την αφαιρούμε από την εστία και προσθέτουμε 1 κτγ βούτυρο.
Ανακατεύουμε και τη διατηρούμε μέσα στην κατσαρόλα για το σερβίρισμα.
Ψήσιμο του Rib Eye στο bbq.
Ανάβουμε τον υπέρυθρο πλευρικό καυστήρα της Broil King και τον ζεσταίνουμε για 5 λεπτά.
Παράλληλα τρίβουμε το θυμάρι πάνω στο Rib Eye και προσθέτουμε λίγο πιπέρι. Προαιρετικά μπορούμε να τρίψουμε και μια κομμένη σκελίδα σκόρδο στο κρέας για να το αρωματίσουμε.
Ψήνουμε το Rib Eye Black Angus απευθείας πάνω στην ανοξείδωτη σχάρα του υπέρυθρου καυστήρα για 1,5-2 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρνώντας συνολικά το κρέας 4 φορές για να κάνει τα σχετικά σημάδια πάνω του.
Συνολικά 3-4 λεπτά ψήσιμο με αυτόν τον καυστήρα είναι αρκετά για να μείνει ζουμερό το κρέας.
Tip: Αν έχετε επιλέξει πιο χοντρό κομμάτι μπορείτε να το ψήσετε 1 λεπτό παραπάνω γυρνώντας το 1-2 φορές.
Αφαιρούμε το Rib Eye από το bbq, το αλατίζουμε, το αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε με το δεύτερο κομμάτι.
Σερβίρουμε ολόκληρο το κάθε ένα Rib Eye Black Angus με σάλτσα κόκκινου κρασιού μαζί με φρέσκο πουρέ πατάτας.
Εναλλακτικά, κατεβάζουμε λίγο περισσότερο τη σάλτσα του κρασιού μέχρι να αποκτήσει τη μορφή ενός ελαφρού γλάσου, κόβουμε το rib eye σαν ταλιάτα και το σερβίρουμε μαζί με το γλάσο του κόκκινου κρασιού.
Συνταγή : ALWAYS HUNGRY  |  https://www.alwayshungry.gr/syntagi-gia-rib-eye-me-saltsa-kokkinou-krasiou/