Go Back

ΨΗΤΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΚΑΙ ΜΑΝΟΥΡΙ

Prep Time 15 mins
Cook Time 55 mins
Cuisine Side Dishes|ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 340 gr ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ματσάκι από μεγάλα σπαρράγια, κομμένες άκρες
  • 2 κολοκυθάκια, κομμένα κατά μήκος
  • 198 gr μανούρι, κομμένο σε φέτες
  • Ρόκα σαλάτα
  • Αλάτι & Πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

  • 5 κ.σ ελαιόλαδο tablespoons olive oil
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τεμαχισμένο
  • 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • Τοποθετήστε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν καλά και να γίνει ένα μαλακό μείγμα.

Notes

ΟΔΗΓΙΕΣ
  1. Ανακατέψτε τα ντοματίνια με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Τοποθετήστε τα σε μια λαδόκολλα ψησίματος στην ψησταριά και ψήστε στο MEDIUM-LOW στους 325 ° F (163 ° C) για 50 λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν. Πετάξτε τα κολοκυθάκια και τα σπαράγγια με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ψήστε μέχρι να γίνουν τραγανά και τρυφερά. Αφήστε τα να κρυώσουν στη σχάρα συντήρησης. Ζεστάνετε τα υπόλοιπα με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Τηγανίζουμε το τυρί Μανούρι για 3 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να δούμε τα χρυσαφένια σημάδια ψησίματος. Στραγγίστε σε ένα πιάτο με μια χαρτοπετσέτα απορρόφησης.
  2. Τοποθετήστε τα λαχανικά και το τυρί σε μια πιατέλα και πασπαλίστε με λίγο λάδι βασιλικού για τη γεύση.