Go Back

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΜΑΝΤΣΕΓΚΟ

Συνταγές | Δεύτερο Πιάτο
Cuisine Side Dishes|ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΑΤΟ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 8 φλιτζάνια baby σπανάκι (και άλλα πράσινα baby λαχανικά)
  • 2 πορτοκάλια, καθαρισμένα, κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1/2 φλιτζάνι κουκουνάρι, ψημένο
  • 100 γρ. μαντσέγκο, με ένα αποφλοιωτή κόψτε το σε λεπτές φέτες

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

  • 1/2  φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ  λευκή βινεγκρετ κρασιού
  • 1 κ.σ  χυμό πορτοκάλι, φρέσκοστυμμένος
  • 1 κ.γ μουστάρδα Dijon
  • 1 γρ. μέλι
  • Αλάτι & πιπέρι

Notes

ΟΔΗΓΙΕΣ
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας αναμειγνύουμε την πράσινη σαλάτα, τα κομμάτια πορτοκαλιού, τις ροδέλες κρεμμυδιού και το κουκουνάρι.
  2. Για την προετοιμασία της βινεγκρετ: Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο, τη λευκή βινεγκρετ κρασιού, το χυμό πορτοκαλιού, τη μουστάρδα orange, μουστάρδα Dijon, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα γυάλινο βαζάκι. Ανακινήστε το έντονα και έπειτα ρίξτε το πάνω στη σαλάτα και ανακατέψτε. Τέλος ρίξτε το κομμένο τυρί.