1κόκκινο κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο κατά μήκος
Notes
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα ρηχό πιάτο, ανακατέψτε τη μαρινάδα, το τζίντζερ, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και το τσίλι. Κρατήστε το 1/4 του φλιτζανιού.
Προσθέστε το φιλέτο μπριζόλας (tenderloin), τα κομμένα πορτοκάλια, τα κρεμμύδια και τα κομμάτια μάνγκο. Μαρινάρετε για μια ώρα.
Ψήστε το φιλέτο μπριζόλας tenderloin σε μια medium θερμοκρασία, ή περίπου 10 εκ. μακριά από την αναμμένη σχάρα. Γυρίστε αρκετές φορές και αλείψτε με την μαρινάδα που έχει απομείνει (βλέπε Οδηγία 1. ), ψήστε περίπου 20-25 λεπτά.
Προσθέστε τα κρεμμύδια, τα πορτοκάλια, τα κομμάτια μάνγκο στην ψησταριά. Ψήστε για 5 – 10 λεπτά, γυρίζοντας τα περιστασιακά.
Βγάλτε το κρέας, τα φρούτα και το κρεμμύδι από την ψησταριά και τοποθετήστε τα σε ένα ξύλο κοπής και καλύψτε τα με αλουμινόχαρτο για 5 – 10 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο θα επιτύχετε ένα μεσαίο προς μέτριο προς καλό ψήσιμο του φιλέτου tenderloin.
Ιδέα Σερβιρίσματος: Κόψτε το φιλέτο και σερβίρετε το με ψητό μάνγκο και το κρεμμύδι. Μπορείτε ακόμη να το συνοδεύσετε με ρύζι μπασμάτι. Τέλος, στύψτε τον χυμό από τα ψητά πορτοκάλια. Σημείωση: Οποιοδήποτε κρέας (μπριζόλες) μπορεί να αντικαταστήσει το φιλέτο σε αυτή τη συνταγή. Προσαρμόστε ανάλογα τους χρόνους μαγειρέματος.