Go Back

ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ & ΣΩΣ ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Ζουμερές ψητές γαρίδες με σως γιαουρτιού. Θα τις λατρέψετε!
Prep Time 25 mins
Cook Time 30 mins
Cuisine Appetizers|ΟΡΕΚΤΙΚΑ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Servings 4

Ingredients
  

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 450 γρ. Φρέσκες ή κατεψυγμένες γαρίδες (οι μεγαλύτερες γαρίδες είναι οι καλύτερες για το ψήσιμο)

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ

  • 2 κ.σ κομμένο τζίντζερ
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 1 500ml κουτάκι μπύρα Radler
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κ.σ πιπέρι
  • 1 κ.σ μέλι
  • 1 κ.σ μουστάρδα Dijon
  • 1/4 φλιτζάνι – ελαιόλαδο

ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

  • 3/4 φλιτζάνι – γιαούρτι
  • 1/4 φλιτζάνι – μπύρα Radler
  • 1/4 φλιτζάνι – ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 1 ολόκληρο πορτοκάλι (το χυμό του)
  • 1 κ.σ μέλι
  • 1 κ.σ πιπέρι
  • 1 κ.σ αλάτι

Notes

ΟΔΗΓΙΕΣ
  1. Συνδυάστε όλα τα συστατικά για τη μαρινάδα σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε τις αποψυγμένες / φρέσκες γαρίδες στη μαρινάδα και ψύξτε για τουλάχιστον 4 ώρες.
  2. Συνδυάστε τα συστατικά για τη σως γιαουρτιού σε ένα μεσαίο μπολ και ανακατέψτε καλά. Τοποθετήστε μια μεμβράνη και καλύψτε το μπολ, τοποθετήστε το στο ψυγείο μέχρι οι γαρίδες να είναι έτοιμες.
  3. Προθερμάνετε την ψησταριά στους  400°F (204C), αλείψτε τις σχάρες πριν το ψήσιμο με λίγο ελαιόλαδο.
  4. Τοποθετήστε τις γαρίδες στην ψησταριά με το κέλυφος προς τα κάτω – Κρατήστε το κέλυφος στις γαρίδες για να μη στεγνώσουν καθώς τις ψήνετε.
  5. Ψήστε για  2-3 λεπτά και μετά γυρίστε για άλλα 2-3 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος της κάθε γαρίδας γι αυτό βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε θερμόμετρο. Οι γαρίδες εσωτερικά πρέπει να είναι 120°F (49C) πριν το σερβίρισμα.
  6. Τοποθετήστε τις γαρίδες σε μια πιατέλα και πασπαλίστε με τη σως γιαουρτιού. Για το γαρνίρισμα μπορείτε να προσθέσετε λίγο ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Αφαιρέστε το κέλυφος από τις γαρίδες και απολαύστε!!!