2μεγάλες κόκκινες πιπεριές, καθαρισμένες χωρίς σπόρους
8φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα green onions, chopped
2σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
4κ.σελαιόλαδο
4κ.γμουστάρδα Dijon
2κ.γμέλι
11/2 κ.γ φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
Αλάτι και φρέσκο μαύρο πιπέρι
Notes
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα μπολ, βάλτε τον κιμά κοτόπουλο, το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αυγά, το τυρί παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο , την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Φτιάξτε 8 burger κοτόπουλου και αφήστε για 30 λεπτά να δέσουν.
Για το ψήσιμο των burgers: Προθερμάνετε την ψησταριά στο MEDIUM/HIGH, βουρτσίστε με λίγο ελαιόλαδο τις σχάρες για να μη κολλήσουν τα burger κοτόπουλο. Τοποθετήστε τα burger κοτόπουλο στην ψησταριά, και χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο MEDIUM. Ψήστε για 3 λεπτά κάθε πλευρά, χωρίς να πιέσετε με την σπάτουλα τα burger.
Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο LOW και συνεχίστε να ψήνετε για άλλα 3 λεπτά κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν ζουμερά και ψημένα εσωτερικά. Ψήστε τα ψωμάκια τα τελευταία 2 λεπτά του ψησίματος. Σερβίρετε τα burger στα ψωμάκια σουσαμιού και ρίξτε την σάλτα κόκκινης πιπεριάς από πάνω.
Για τη σος: Σε ένα τηγάνι βάλτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα βάλτε όλα τα συστατικά για τη σάλτσα στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βάλτε το μείγμα μαζί με το λάδι σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε μέχρι να κάνετε μια απαλή σάλτσα κόκκινης πιπεριάς.