ΑΛΜΥΡΟΣ ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ
Αυτός ο υπέροχος πουρές πατάτας συνοδεύεται καταπληκτικά με κάποια ψητή μπριζόλα, κοτόπουλο ή γαλοπούλα.
Ingredients
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 12 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες
- 4 φρέσκα κρεμμύδια(πράσινα), ψιλοκομμένα
- 230 gr κρέμα τυριού
- 2 φλιτζάνια χαμηλά λιπαρά κρέμα γάλακτος
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 1/4 κ.γ πιπέρι λευκό
- 2 κ.σ βούτυρο
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα. φρεσκοτριμμένη
Notes
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Τοποθετήστε τις αποφλοιωμένες πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα μισό γεμάτη με κρύο, αλατισμένο νερό. Καλύψτε και βράστε, μειώστε τη θερμότητα στο MEDIUM και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, περίπου 30 λεπτά. Εν’ τω μεταξύ, ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια και ανακατέψτε τα με την κρέμα τυριού, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
- Στραγγίξτε τις πατάτες, και τοποθετήστε τις σε ένα μεγάλο μπολ με βούτυρο και πατήστε τις με μια κουτάλα μέχρι να γίνει πολτός. Προσθέστε τώρα το μείγμα από την οδηγία 1 και με ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπήστε μέχρι να γίνει αφράτο. Βάλτε το μείγμα σε ένα αλουμινένιο σκεύος μαγειρικής με βούτυρο και πασπαλίζετε με τυρί παρμεζάνα. Μπορείτε να το τοποθετήσετε στο ψυγείο σε αυτό το σημείο για όλο το βράδυ, καλύψτε το καλά με κάποια ζελατίνα μαγειρικής.
- Τοποθετήστε τον αλουμινένιο σκεύος μαγειρικής στο barbecue στους 350°F (177°C). Ψήστε το χωρίς τη ζελατίνα μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου για 40-50 λεπτά.
- ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε να το κρατήσετε στο ψυγείο για 2 μέρες πριν το ψήσετε.