Συνταγές, Δεύτερο Πιάτο

ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΣΑΛΑΤΑ ΨΗΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΣΑΛΑΤΑ ΨΗΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Συνταγές | Δεύτερο Πιάτο
Cuisine ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΑΤΟ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

Συστατικά

  • 600 gr κατσικίσιο τυρί
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε 6 κομμάτια
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε 6 κομμάτια
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε λουρίδες
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε λουρίδες
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε 6 φέτες
  • 6 μεγάλα μανιτάρια Portabello χωρις κοτσάνι
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο και φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
  • 6 φλιτζάνια ποικιλία φύλλων σαλάτας, κομμένα και πλυμμένα
  • 1 κουταλιά φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά φρέσκο μαϊντανό
  • Μία δόση βαλσαμικό ξίδι

Notes

Οδηγίες
  1. Για την προετοιμασία του κατσικίσιου τυριού, πάρτε μία κούπα ζεστό νερό και ένα μαχαίρι με λεπτή λεπίδα. Βουτήξτε το μαχαίρι στο καυτό νερό και μετά κόψτε κομμάτι από το τυρί. Επαναλάβετε την διαδικασία μέχρι να έχετε 6 κομμάτια. Βάλτε τα κομμάτια του τυριού σε πιατέλα. Προθερμάνετε το γκριλ στο HIGH.
  2. Τακτοποιήστε όλα τα λαχανικά σε ταψί και αλείψτε τα ελαφρά με λάδι. Προσθέστε αλάτι πιπέρι και θυμάρι και μειώστε την θερμοκρασία στο MEDIUM – LOW.
  3. Ψήστε κάθε λαχανικό χωριστά. Οι πιπεριές χρειάζονται περίπου 2 λεπτά ενώ τα υπόλοιπα γύρω στα 4 λεπτά.
  4. Όσο ψήνετε τα λαχανικά, βάλτε το ταψί με το τυρί στο ράφι συντήρησης του γκριλ. Το τυρί πρέπει να είναι ζεστό, όχι καυτό.
  5. Για να σερβίρετε, στολίστε τα λαχανικά στα πιάτα και βάλτε την ποικιλία των φύλλων στην μέση. Σκεπάστε με φέτα τυριού, περιχύστε με ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι και σκορπίστε από πάνω μαιντανό και αλεσμένο μαύρο πιπέρι.