Συνταγές, Θαλασσινά

ΚΕΜΠΑΠ ΧΤΕΝΙ

ΚΕΜΠΑΠ ΧΤΕΝΙ

Συνταγές | Θαλασσινά
Cuisine Seafood|ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 450 γρ. χτένι
  • 1 κουτί μικρά μανιτάρια
  • 1 κουτί ανανά σε κομμάτια, στραγγισμένο
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κ.γ σκόνη πιπέρι
  • 12 φέτες μπέικον

Notes

ΟΔΗΓΙΕΣ
  1. Ξεπαγώστε τα κατεψυγμένα χτένια. Αφαιρέστε το κέλυφος και πλύνετε.
  2. Τοποθετήστε τα μανιτάρια, τον ανανά και τα χτένια σε ένα μπολ. Συνδυάστε το ελαιόλαδο, την σάλτσα σόγιας, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από τον ανανά, τα μανιτάρια και τα χτένια. Αφήστε να εμποτιστεί η γεύση για 30 λεπτά και μετά ανακατέψτε μια φορά.
  3. Τσιγαρίστε το μπέικον σιγά μέχρι να ψηθεί αλλά όχι να γίνει τραγανό. Κόψτε κάθε φέτα στην μέση.
  4. Προθερμάνετε την ψησταριά στο HIGH.
  5. Τοποθετήστε τώρα τα χτένια, τα μανιτάρια και τον ανανά σε μεταλλικά σουβλάκια.
  6. Μειώστε τη θερμοκρασία στο MEDIUM – LOW. Τοποθετήστε τα σουβλάκια στην ψησταριά και ψήστε, γυρίστε μόνο όταν χρειάζεται  μέχρι τα χτένια να ψηθούν.