GRILLED SHRIMP WRAPS WITH FRESH AVOCADO AND TOMATO SALSA
Φρέσκο νοστιμότατο μεσημεριανό ή light δείπνο.
Ingredients
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 πακέτο τορτίγια ολικής wheat ή τορτίγια καλαμποκιού
- 450 γρ. μεγάλες γαρίδες πλυμένες και καθαρισμένες
ΜΑΡΙΝΑΔΑ
- 1 κ.σ χυμό lime
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ μέλι
- 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
ΣΑΛΤΣΑ
- 2 αβοκάντο, κομμένα
- 2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες
- 1/2 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι,ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο
- 2 κ.σ χυμό lime
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.γ σκόνη τσίλι
- 1/2 κ.γ κύμινο
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 1/4 κ.γ πιπέρι καγιέν
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
- 1 φλιτζάνι ξινή κρέμα με χυμό και ξύσμα από lime
Notes
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Συνδυάστε τα συστατικά της μαρινάδας σε ένα γυάλινο μπολ και αποψύξτε τις γαρίδες μέσα στο μείγμα.
- Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου στο MEDIUM για 10 λεπτά. Κατά τη διάρκεια, προετοιμάστε τη σάλτσα, συνδυάζοντας όλα τα συστατικά σε ένα μεσαίο γυάλινο μπολ και αφήστε στην άκρη. Βουρτσίστε τις σχάρες με το ελαιόλαδο. Ψήστε τις γαρίδες 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν γαρίδες διαφανείς και να μαζέψουν σαν μπούκλα. Όσο ψήνονται οι γαρίδες, ψήστε τις τορτίγιες τοποθετώντας τις στην σχάρα συντήρησης του μπάρμπεκιου.
- Φτιάξτε τις τορτίγιες τοποθετώντας πάνω τις γαρίδες και την σάλτσα. Τέλος βάλτε την ξινή κρέμα τυλίξτε και σερβίρετε.