ΚΟΤΑ ΣΕ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΑΠΟ ΞΥΔΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟΥ
Οι κότες Rock Cornish έχουν λευκό κρέας. Παρ ότι ανατρέφονται σε φάρμες η κοτέτσια έχουν μία γεύση που ταιριάζει με μαρινάτες από φρούτα.
Ingredients
Συστατικά
- 2 κότες κομμένες στην μέση, κατά μήκος
- 1/2 φλιτζάνι άσπρο, ξηρό κρασί
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια κομμένα για γαρνιτούρα
- 3/4 φλιτζανιού ξύδι βατόμουρου
- Χυμός από ¼ του λεμονιού
- Φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
Notes
Οδηγίες
- Ξεβγάλετε τα πουλερικά και στεγνώστε τα σε χαρτοπετσέτα κουζίνας. Κόψτε τις κότες κατά
- μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι.
- Προθερμάνετε το γκριλ στο HIGH. Μειώστε στο MEDIUM και λαδώστε τις σχάρες. Βάλτε τα πουλερικά με το δέρμα προς τα κάτω και ξεροψήστε τα για 1-2 λεπτά. Γυρίστε τα και ξεροψήστε τα από την άλλη πλευρά. Κλείστε το καπάκι, χαμηλώστε την θερμοκρασία στο LOW και ψήστε για 25 λεπτά, γυρνώντας κάθε τόσο και αλείφοντας τα κομμάτια με την μαρινάτα δυο φορές κατά την διάρκεια του ψησίματος.