
ΛΕΠΤΗ ΤΡΑΓΑΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΠΙΤΣΑ
Συνταγές | Ορεκτικά
Ingredients
Συστατικά
- 1 ψωμί πίτσας λεπτό ( μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμο)
- 1 προψημένο στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα
- 200 gr τυρί φέτα
- Ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσια
- Λιαστή ντομάτα
- Κόκκινο κρεμμύδι
- Βασιλικός φρέσκος
- Βαλσαμικό ξίδι
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές βαλσαμικό
- Τριμμένο σκόρδο
Notes
Οδηγίες
- Ανακατέψτε όλα τα συστατικά.
- Σκορπίστε άφθονη φέτα στο ψωμί πίτσας. Βάλτε βαλσαμικό και μοιράστε τον βασιλικό σε όλη την επιφάνεια.
- Ψήστε το γκριλ σύμφωνα με τις οδηγίες ψησίματος για πίτσα.
- Βάλτε την πέτρα ψησίματος της πίτσας στην σχάρα. Ανάψτε τους καυστήρες στο HIGH και προθερμάνετε το γκριλ στους 200-300 β. Κελσίου.
- Προσθέστε τα δικά σας καρυκεύματα ανάλογα με την προτίμησή σας.
- Παρακολουθήστε την πρόοδο του ψησίματος κάθε 2 λεπτά, γιατί ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του γκριλ.
- Η πίτσα είναι έτοιμη όταν το τυρί έχει λειώσει και το κάτω μέρος της πίτσας έχει γίνει σκούρο. Βγάλτε την πίτσα από την πέτρα με την ειδική σπάτουλα.
- Αφήστε την πέτρα να κρυώσει πριν προσπαθήσετε να την βγάλετε από το γκριλ.