ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ
Η πλευρά μπριζόλα κομμάτι βοδινού, ψιλοκομμένο αλλά εξαιρετικά γευστικό. Αυτή η απλή συνταγή εκτελείται σε δυο στάδια: Ετοιμάστε την μαρινάτα την μία ημέρα και ψήστε την επόμενη. Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα χαλαρωτικής διασκέδασης ασχολούμενοι με το μπάρμπεκιου σας.
Ingredients
- 750 gr μπριζόλα πλευρό
- 1/4 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
- 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 κουταλιά σούπας σουσαμόλαδο l
- 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι
- 4 σκόρδα λειωμένα
- 1 κουταλιά σούπας φρέσκο τζίντζερλειωμένο
- 1 κουταλιά γλυκού σάλτσα τσίλι
- 1 κουταλιά γλυκού φρεσκοκομμένο πιπέρι
Notes
Οδηγίες
- Ξεπλύνετε και στραγγίξετε την μπριζόλα. Χαράξτε το κρέας ελαφρά σε σχήμα ρόμβου 4 εκατοστών, για να επιτρέψετε στην μαρινάτα να εισχωρήσει στο κρέας.
- Ανακατέψτε τα υλικά σε μία σφραγιζόμενη σακούλα βαρέως τύπου. Βάλτε το κρέας στην μαρινάτα και καλύψτε. Φυλάξτε το στο ψυγείο για 5 ώρες , η όλη την νύχτα γυρνώντας το 2-3 φορές.
- Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου στο HIGH και βουρτσίστε τις σχάρες αλείφοντας τες και με λάδι για να αποφύγετε τα κολλήματα.
- Τοποθετήστε την μπριζόλα στις ζεματιστές σχάρες και γυρίστε την ρύθμιση στο MEDIUM. Ψήστε για περίπου 5 λεπτά κάθε πλευρά για μεσαίο ψήσιμο. Αφήστε το ψητό να ξεκουραστεί για 3-5 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ βάλτε την μαρινάτα σε ένα μικρό βαρέως τύπου κατσαρόλι και βράστε την για 2-3 λεπτά στον πλευρικό καυστήρα.
- Χαράξτε το κρέας σε λεπτές φέτες διαγωνίως από τις ίνες του. Περιχύστε την μαρινάτα επάνω στο κρέας.