ΜΕΘΟΔΟΙ

ΟΔΗΓΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ

ΚΑΠΝΙΣΜΑ

ΒΙΝΤΕΟ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ

Ακολουθείστε όλες αυτές τις μεθόδους για να πάρετε το καλύτερο αποτέλεσμα από το γκριλ σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

ΟΔΗΓΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΚΡΕΑΤΟΣ

Δημιουργώντας την τέλεια μπριζόλα είναι ένα από τα πράγματα που έχει κατασκευαστεί για να κάνει η ψησταριά αερίου της Broil King®.
Σε αυτή την ενότητα έχουμε πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την τέλεια κοπή βοδινού, συμβουλές σχετικά με τη χρήση μαρινάδων και έναν οδηγό που θα σας βοηθήσει να ψήσετε την τέλεια μπριζόλα κάθε φορά.

A. ΚΟΝΤΡΑ

Τρυφερό και γευστικό κομμάτι μοσχαριού άριστο για ψήσιμο. Λόγω του ότι είναι μέρος ενός μυός μπορεί να κοπεί σε πάχος 1,5 έως και 2,5 εκατοστών.

B. ΦΙΛΕ ΜΙΝΙΟΝ

Ένα κομμάτι κρέατος εξαιρετικά τρυφερό. Στην αγελάδα βρίσκεται στην μέση της πλάτης μεταξύ του κόντρα φιλέτου και των πλευρών. Είναι εξαιρετικά τρυφερό διότι οι μύες που το αποτελούν δεν χρησιμοποιούνται συχνά. Όλα κόβεται σε μικρά κομμάτια , το λέμε φιλέ μινιόν.

C. T-BONE
Είναι ένα κόκαλο μέσα στην μπριζόλα που έχει σχήμα Τ που χωρίζει το ψαχνό . Αυτές οι μπριζόλες δεν είναι πολύ τρυφερές όπως το φιλέ μινιόν , αλλά είναι πολύ νόστιμες.

D. PORTERHOUSE
Είναι περίπου το ίδιο με το T bone , με μεγαλύτερο μέρος ψαχνού στο ένα μέρος του. Από τις πιο δημοφιλείς μπριζόλες.

E. ΠΑΪΔΑΚΙΑ

Προέρχεται από τα πλευρά του βοδινού. Σε κομμάτια είναι από τα γευστικότερα και πιο ζουμερά κομμάτια στην αγορά.. Το ψαχνό τους είναι τρυφερό και πιο λιπαρό από άλλα μέρη βοδινού. Το παραπάνω λίπος κάνει τα παϊδάκια τρυφερότερα και γευστικότερα.

F. RIB-EYE

Προέρχεται από τους μύες της κοιλιάς του ζώου. Είναι σκληρότερο από το φιλέτο ή τα παϊδάκια και γι’ αυτό το ψήνουμε συνήθως προσθέτοντας σάλτσες.

G. ΚΟΝΤΡΑ ΦΙΛΕΤΟ

Διακρίνεται σε διάφορους τύπους. Το άνω μέρος είναι το καλύτερο. Το κάτω μέρος είναι μεγαλύτερο, λιγότερο τρυφερό και σας το δίνουν όταν απλά αγοράζετε φιλέτο χωρίς να το ψάχνετε.

Τώρα που μπορείτε να ξεχωρίσετε τα πιο δημοφιλή κομμάτια βοδινού είναι ώρα να προχωρήσουμε σε μια άλλη θεώρηση της μπριζόλας… Τις μαρινάδες.

Δημιουργώντας την τέλεια μπριζόλα είναι ένας από τους λόγους που έχει κατασκευαστεί η ψησταριά αερίου της Broil King®. Σε αυτή την ενότητα έχουμε πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την τέλεια κοπή κρέατος, συμβουλές σχετικά με τη χρήση μαρινάδων και έναν οδηγό που θα σας βοηθήσει να ψήσετε την τέλεια μπριζόλα κάθε φορά.

Πάχος Κρέατος 3,81 εκατοστά Πάχος Κρέατος 2,54 εκατοστά Πάχος Κρέατος 1,90 εκατοστά Ρύθμιση θερμοκρασίας Λεπτά για κάθε πλευρά Συνολικός χρόνος
A B C D
Rare Μέτρια προς Υψηλή Θερμοκρασία 1 ½ 1 ½ 1 ½ 1 ½ 6 λεπτά
Rare Μέτρια προς Rare Μέτρια προς Υψηλή Θερμοκρασία 1 ¾ 1 ¾ 1 ¾ 1 ¾ 7 λεπτά
Rare Μέτρια προς Rare Μέτρια Μέτρια προς Υψηλή Θερμοκρασία 2 2 2 2 8 λεπτά
Μέτρια προς Rare Μέτρια Καλοψημένη Μέτρια προς Υψηλή Θερμοκρασία 2 ½ 2 ½ 2 ½ 2 ½ 9 λεπτά
Μέτρια Καλοψημένη Μέτρια Θερμοκρασία 3 3 3 3 12 λεπτά
Καλοψημένη Μέτρια Θερμοκρασία 4 4 4 4 16 λεπτά
Κομμάτι κρέατος Θερμοκρασία Λεπτά ψησίματος για κάθε πλευρά (για τέλεια σημάδια ψησίματος) Συνολικός χρόνος Σχόλια
A B C D
Χάμπουργκερ Μεσαία 2 ½ 2 ½ 2 ½ 2 ½ 10 λεπτά Ψήσιμο μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 71 βαθμούς Κελσίου
Αρνίσια παϊδάκια 1,5 εκατοστά μέτρια Μεσαία 2 ½ 2 ½ 2 ½ 2 ½ 10 λεπτά Ξεροψήσιμο στα παϊδάκια από κάθε πλευρά, για να διατηρήσουν τους χυμούς τους
Χοιρινά παϊδάκια 1,5 εκατοστά μέτρια Μεσαία/χαμηλή 2 ½ 2 ½ 2 ½ 2 ½ 10 λεπτά Ψήστε μέχρι να γίνουν χρυσαφιά/καφέ εξωτερικά και οι χυμοί να αρχίσουν να τρέχουν
Στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο Μεσαία/χαμηλή 3 3 3 3 12 λεπτά Αλείψτε με σάλτσα η γλάσσο μετά το τελευταίο γύρισμα
Στήθος κοτόπουλου με κόκκαλο Μεσαία/χαμηλή 5-6 5-6 5-6 5-6 20-25 λεπτά Ξεροψήστε το κοτόπουλο, με το δέρμα προς τα κάτω, μετά μειώστε την θερμοκρασία και ψήστε μέχρι να γίνει τρυφερό μέχρι μέσα.
Λουκάνικο Μεσαία/χαμηλή 6 6 6 6 24 λεπτά Ψήστε μέχρι να μην είναι ροζ εσωτερικά
Πλάτη αρνιού Μεσαία 5-6 5-6 5-6 5-6 20-25 λεπτά
Σουβλάκια κοτόπουλου η χοιρινού Medium 2 ½ 2 ½ 2 ½ 2 ½ 10 λεπτά Μουλιάστε τα ξύλινα σουβλάκια 2 ώρες πριν τα χρησιμοποιήσετε.
Σουβλάκια βοδινού η αρνιού Μεσαία 2 2 2 2 8 λεπτά

>4-6 λεπτά

Κομμάτι κρέατος Θερμοκρασία Συνολικός χρόνος Σχόλια
Γαρίδα, μεγάλη η μεσαία Μεσαία 4-6 λεπτά Μπορεί να σας φανεί χρήσιμη η χρήση ενός wok. Ψήστε μέχρι να γίνουν ροζ η σκούρα. Μην υπερβάλλετε στο ψήσιμο.
Μύδια και στρείδια Μεσαία 5-6 λεπτά Τρίψτε καλά. Απομακρύνετε οποιοδήποτε ανοιχτό όστρακο. Μετα το ψήσιμο πετάξτε όσα έχουν παραμείνει κλειστά.
Χτένια Μεσαία Γυρίστε μία φορά στο μέσον του ψησίματος.
Αστακός Μεσαία 8-10 λεπτό Ξεπαγώστε, αν είναι κατεψυγμένα. Ψήστε με το κέλυφος προς τα κάτω, αλείφοντας με βούτυρο και χυμό λεμονιού. Ψήστε μέχρι να σκουρύνουν και να διαχωρίζονται από το κέλυφος.

ΟΔΗΓΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Το ψήσιμο προσθέτει μία νότα καπνιστού και νοστιμιάς στα περισσότερα λαχανικά. Πάντα ψήνουμε περισσότερα, ώστε να χρησιμοποιήσουμε τα υπόλοιπα σε σούπες, σαλάτες , σάντουιτς, όπως επίσης και σε πίτσες και ζυμαρικά.

Λαχανικά Προετοιμασία Συνολικός χρόνος
Σπαράγγια Πλύνετε καλά και κόψτε τις άκρες. Ψεκάστε με λάδι και αλατίστε πριν το ψήσιμο. Ψήστε στο MEDIUM/LOW 6-8 λεπτά, γυρίστε μία φορά.
Ψητές πατάτες την επιφάνεια καλά και κάντε τρύπες με ένα κοφτερό μαχαίρι. Τυλίξτε καλά σε αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε στο επάνω ράφι. Ψήστε στο MEDIUM 35-45 λεπτά.
Παντζάρια την επιφάνεια καλά, ψεκάστε με λάδι και ρίξτε αλατοπίπερο. Τυλίξτε με αλουμινόχαρτο μαζί με ένα κλαρί θυμάρι. Ψήστε σε MEDIUM για μία ώρα στο άνω ράφι , μέχρι να γίνει τρυφερό.
Κουνουπίδι Κόψτε σε μεσαίου μεγέθους ανθάκια. Απλώστε τα σε λαδόχαρτο, ψεκάστε με ελαιόλαδο και ρίξτε αλατοπίπερο. Τσιγαρίστε στο άνω ράφι για 25 λεπτά, γυρνώντας συχνά μέχρι το χρώμα να γίνει χρυσαφί/καφέ.
Καλαμπόκι Μην ξεφλουδίσετε, απλά απομακρύνετε την κορυφή, μουλιάστε σε κρύο νερό για 20 λεπτά και τινάξτε καλά το νερό μετά. Ψήστε για 20 λεπτά στο MEDIUM/LOW, προσεκτικά σπρώξτε τα κελύφη και σερβίρετε με βούτυρο και αλατοπίπερο.
Μελιτζάνα Ξεφλουδίστε αν θέλετε και κόψτε κατά μήκος η και κάθετα. Αλατίστε τις κομμένες μελιτζάνες και αφήστε να στραγγίξουν για 20 λεπτά σε χάρτινη πετσέτα κουζίνας για να φύγει η πικρίλα. Σκουπίστε την υγρασία και το πολύ αλάτι και αλείψετε με λάδι όσο θέλετε. Ψήστε για συνολικά 10-12 λεπτά, ακολουθώντας την διαδικασία δημιουργίας των σημαδιών ψησίματος.
Ψητές πιπεριές Πλύνετε καλά και κόψτε τις σε μεγάλα κομμάτια. Απομακρύνετε τα χοντρά μέρη και τους σπόρους. Ψήστε στο MEDIUM/LOW για συνολικά 10-12 λεπτά, ακολουθώντας την διαδικασία δημιουργίας των σημαδιών ψησίματος.
Μανιτάρια Σκουπίστε τις καλά με πετσέτα η χαρτί. Απομακρύνετε οποιαδήποτε ξυλώδη μέρη. Μουλιάστε σε ελαιόλαδο η βινεγκρέτ για μαρινάρισμα. Ψήστε στο MEDIUM/LOW 5-7 λεπτά
Μικρές πατάτες Ξύστε καλά. Μουλιάστε σε ελαιόλαδο και αλάτι. Ψήστε στο MEDIUM 25-30 λεπτά και γυρνάτε συχνά.
Κρεμμύδια Κόψτε σε χοντρές λουρίδες. Περάστε σουβλάκι για να κρατήστε την συνοχή και αλείψτε ελαιόλαδο. Ψήστε 20-30 λεπτά στο επάνω ράφι και στο MEDIUM/LOW, ακολουθώντας τις οδηγίες για δημιουργία των τέλειων σημαδιών ψησίματος. Εάν θέλετε τυλίξτε σε αλουμινόχαρτο σε αυτό το σημείο και συνεχίστε μέχρι να καραμελώσει.
Ψητά σκόρδα Κόψτε την κορυφή του σκόρδου. Περιχύστε με ελαιόλαδο, τυλίξτε σε αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε το στο επάνω ράφι. Ψήστε στο LOW για 30 λεπτά.
Ψητές πιπεριές Πλύνετε και τοποθετήστε στο γκρίλ Ψήστε στο MEDIUM μέχρι να καρβουνιάσει το εξωτερικό. Όταν ψήσετε, τυλίξτε σε χάρτινη σακούλα, ώστε ο ατμός να βοηθήσει στον διαχωρισμό του φλοιού. Όταν κρυώσει αρκετά για να το πιάσετε, ξεφλουδίστε και απομακρύνετε τα σπόρια.
Φέτες γλυκοπατάτας Ξεφλουδίστε και κόψτε σε λουρίδες κατά μήκος. Αλείψτε με λάδι που έχετε επεξεργαστεί με σκόρδο και δεντρολίβανο. Ψήστε σε MEDIUM/LOW για συνολικά 20 λεπτά, ακολουθώντας τις οδηγίες για δημιουργία των σημαδιών ψησίματος.
Ολόκληρες γλυκοπατάτες Kάντε τρύπες με ένα αιχμηρό μαχαίρι και τυλίξτε σε αλουμινόχαρτο. Τοποθετήστε στο άνω ράφι του μπάρμπεκιου. Ψήστε στο MEDIUM για 35-40 λεπτά.
Ντομάτες Πλύνετε και κόψτε στην μέση. Χαλαρώστε και απομακρύνετε τα σπόρια και μετά ρίξτε αλάτι και στεγνώστε σε χάρτινη πετσέτα για 10 λεπτά. Τρίψτε με κομμένο σκόρδο και χύστε ελαιόλαδο. Ψήστε στο LOW για συνολικά 15-20 λεπτά, ακολουθώντας τις οδηγίες για δημιουργία σημαδιών ψησίματος.
Κολοκύθι Κόψτε κατά μήκος η κάθετα , όπως προτιμάτε. Περιχύστε με ελαιόλαδο και αλατίστε. Ψήστε στο MEDIUM/LOW για συνολικά 8 λεπτά, ακολουθώντας τις οδηγίες για δημιουργία σημαδιών ψησίματος.