ΠΙΤΑ CRANBERRY & ΑΧΛΑΔΙ
Σερβίρεται εξαιρετικά με παγωτό βανίλια.
Ingredients
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- πίτα ζαχαροπλαστικής 22 εκ.
- 4 φλιτζάνια ώριμα αχλάδια, αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα
- 1/2 κ.γ κανέλα
- 2 φλιτζάνια cranberries
- 1/4 κ.γ σκόνη κριθαριού
- 2 κ.γ πορτοκάλι τριμμένο
- 3/4 φλιτζάνι αμύγδαλα σε φέτες
- 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη λευκή
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ ταπιόκα
- 1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνι βούτυρο
Notes
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βγάλτε την πίτα ζαχαροπλαστικής και τοποθετήστε την σε ένα ταψί 22-25 εκ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα αχλάδια, το τριμμένο πορτοκάλι και τα cranberries. Ανακατέψτε μαζί τη ζάχαρη, την ταπιόκα, την κανέλα και την σκόνη κριθαριού.Πασπαλίστε τα μπαχαρικά πάνω από τα φρούτα και αναμίξετε.
- Τοποθετήστε το μείγμα φρούτων στην πίτα και ρίξτε τα αμύγδαλα.
- Για την επικάλυψη, χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ ζαχαροπλαστικής, συνδυάστε το αλεύρι, την ζάχαρη και το βούτυρο έως ότου είναι πηχτή. Ρίξτε την πάνω από το γέμισμα φρούτων.
- Ψήνουμε στους 425 ° F για 15 λεπτά. Μειώστε τη θερμότητα στους 350 ° F και ψήνετε 45 λεπτά περισσότερο ή έως ότου η κρούστα είναι πιο χρυσαφένια και τα φρούτα έχουν φουσκάλες στην άκρη.
- Αφήστε τη λίγο να κρυώσει στο ράφι συντήρησης.
- Σερβίρετε με παγωτό βανίλια.