ΣΑΛΤΣΑ TERIYAKI
Εξαιρετική για ψάρι (ειδικά σολωμό, τόνο, ξιφία, λαβράκι), κοτόπουλο, η βοδινό. Απλώστε λίγο σουσαμέλαιο στο φαγητό, λίγο πριν αρχίσετε το ψήσιμο. Χρησιμοποιήστε αυτήν την σάλτσα για επάλειψη προς το τέλος του ψησίματος, επειδή η μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει αναφλέξεις. Σερβίρετε το υπόλοιπο της σάλτσας σαν συνοδευτικό, μαζί με ρύζι στον ατμό.
Ingredients
Συστατικά
- 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
- 1/4 φλιτζανιού ξύδι από ρύζι
- 1 σκελίδα σκόρδο «σπασμένη»
- Κομμάτια 1,5 πόντου από φλούδα λεμονιού
- 1/4 φλιτζανιού άσπρο κρασί
- 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
- Κομμάτια 1,5 πότου, σπασμένη ρίζα τζίντζερ
Notes
Οδηγίες
- Ανακατέψτε την σάλτσα σόγιας , το κρασί, ξύδι, ζάχαρη, σκόρδο, τζίντζερ και φλούδα λεμονιού σε μία κατσαρόλα. Βράστε τα σιγά στον πλευρικό καυστήρα μέχρι η σάλτσα να χάσει περίπου τον μισό όγκο της. Κρυώστε την και βγάλτε τα κομμάτια σκόρδου, τη ρίζα τζίντζερ και την φλούδα λεμονιού