
ΦΙΛΕΤΑ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΣΟΓΙΑ
Ένα γρήγορο αλλά όμορφο δείπνο
Ingredients
- 2 κ.σ μουστάρδας
- 3 κ.σ μαύρη ζάχαρη
- 2 κ.σ σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ σησαμέλαιο
- 1 κ.σ νερό
- 1 κ.γ σπόροι σουσαμιού, ψημένοι
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 4 φιλέτα σολομού
Notes
Οδηγίες
- Ανακατέψτε τα 5 πρώτα συστατικά. Προθερμάνετε το γκριλ στο MEDIUM. Αλείψτε τα φιλέτα με λάδι και αλατοπίπερο. Βάλτε τα στις σχάρες, αλείψτε με σάλτσα σόγιας και ψήστε για 5 λεπτά. Γυρίστε τα από την άλλη, αλείψτε και την άλλη πλευρά και ψήστε για άλλα 5 λεπτά. Σκορπίστε επάνω σε κάθε φιλέτο σολομού σπόρους σουσαμιού και σερβίρετε άμεσα.
- ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να ψήσετε τους σπόρους σουσαμιού βάλτε τους σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τους μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.