Συνταγές, Ψάρι

ΦΙΛΕΤΑ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΣΟΓΙΑ

ΦΙΛΕΤΑ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΣΟΓΙΑ

Ένα γρήγορο αλλά όμορφο δείπνο
Cuisine ΣΥΝΤΑΓΕΣ|ΨΑΡΙ

Ingredients
  

  • 2 κ.σ μουστάρδας
  • 3 κ.σ μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ σησαμέλαιο
  • 1 κ.σ νερό
  • 1 κ.γ σπόροι σουσαμιού, ψημένοι
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 4 φιλέτα σολομού

Notes

Οδηγίες
  1. Ανακατέψτε τα 5 πρώτα συστατικά. Προθερμάνετε το γκριλ στο MEDIUM. Αλείψτε τα φιλέτα με λάδι και αλατοπίπερο. Βάλτε τα στις σχάρες, αλείψτε με σάλτσα σόγιας και ψήστε για 5 λεπτά. Γυρίστε τα από την άλλη, αλείψτε και την άλλη πλευρά και ψήστε για άλλα 5 λεπτά. Σκορπίστε επάνω σε κάθε φιλέτο σολομού σπόρους σουσαμιού και σερβίρετε άμεσα.
  2. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να ψήσετε τους σπόρους σουσαμιού βάλτε τους σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τους μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.