ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΕΜΠΑΠ ΣΕ ΣΤΥΛ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ
Ζουμερό, τρυφερά, εύκολα στο ψήσιμο και οικονομικά! Υπάρχει κανένας λόγος να μην δοκιμάσετε αυτά τα κεμπάπ χοιρινού; Στην Πορτογαλία, είναι γνωστά ως espetadas.
Ingredients
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1.6 kg χοιρινό κρέας, κομμένο σε κύβους (περίπου 2.5 εκ.)
- 1 κ.γ πάπρικα
- 1 κ.γ καυτερή σάλτσα Πορτογαλίας ή ταμπάσκο (tabasco)
- 1 κ.σ σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς Πορτογαλίας (προαιρετικά)
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 2 κ.γ αλάτι
- 1 κ.γ μεγάλη πράσινη πιπεριά γλυκιά ( καθαρισμένη χωρίς σπόρια), κομμένη σε κομμάτια 2 εκ.)
- 1 κ.γ μεγάλη κόκκινη πιπεριά γλυκιά ( καθαρισμένη χωρίς σπόρια), κομμένη σε κομμάτια 2 εκ.)
- 1/2 μέτριο κρεμμύδι, (καθαρισμένο και κομμένο σε κομματάκια 2 εκ.)
- 300 γρ. λουκάνικο Πορτογαλίας (Portuguese chouriço), κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες (0.6 εκ.)
- 1/2 λεμόνι
Instructions
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε όλα τα συστατικά, το σκόρδο, την πάπρικα, την καυτερή σάλτσα, τις γλυκιές πιπεριές, το κρασί και το αλάτι.
- Ρίξτε τη μαρινάδα σε μια σφραγισμένη σακούλα.
- Τοποθετήστε τους κύβους χοιρινού στη σφραγισμένη σακούλα με τη μαρινάδα.
- Αφαιρέστε λίγο αέρα από τη σακούλα και σφραγίστε ξανά.
- Μετακινήστε τη μαρινάδα γύρω από τα κομμάτια χοιρινού κρέατος για να τα καλύψετε τελείως και στη συνέχεια τοποθετήστε την τσάντα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Καθαρίστε και αλείψτε τις σχάρες με ελαιόλαδο για να αποφύγετε το κόλλημα του φαγητού.
- Ανάψτε το γκριλ, κλείστε το καπάκι και προθερμάνετε στους 450 °F – 500 °F.
- Φτιάξτε τα καλαμάκια, βάζοντας τα κομματάκια χοιρινού, τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές και τα κομματάκια από το λουκάνικο chouriço.
- Τοποθετήστε τα καλαμάκια στο γκριλ και κλείστε το καπάκι. Ψήστε για 2 to 2 1/2 λεπτά κάθε πλευρά από το καλαμάκι (4 πλευρές)
- Τοποθετήστε τα καλαμάκια σε μια πιατέλα και στύψτε λεμόνι πάνω από το κρέας.
- Ελαφρά καλύψτε με αλουμινόχαρτο για περίπου 5 λεπτά.
- Σερβίρετε με μια φρέσκια σαλάτα, ρύζι, ψητές πατάτες ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε. Απολαύστε!
Notes
Εάν χρησιμοποιείτε ξύλινα καλαμάκια, μη ξεχάσετε να τα βυθίσετε σε κρύο νερό για περίπου 30 λεπτά πριν τοποθετήσετε το κρέας σε αυτά.