Χοιρινό, Συνταγές

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΕΜΠΑΠ ΣΕ ΣΤΥΛ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ

 

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΕΜΠΑΠ ΣΕ ΣΤΥΛ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ

Ζουμερό, τρυφερά, εύκολα στο ψήσιμο και οικονομικά! Υπάρχει κανένας λόγος να μην δοκιμάσετε αυτά τα κεμπάπ χοιρινού; Στην Πορτογαλία, είναι γνωστά ως espetadas.
Prep Time 15 mins
Cook Time 10 mins
Cuisine Βραζιλία, Πορτογαλία
Servings 8 6-8

Ingredients
  

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1.6 kg χοιρινό κρέας, κομμένο σε κύβους (περίπου 2.5 εκ.)
  • 1 κ.γ πάπρικα
  • 1 κ.γ καυτερή σάλτσα Πορτογαλίας  ή ταμπάσκο (tabasco)
  • 1 κ.σ σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς Πορτογαλίας (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ μεγάλη πράσινη πιπεριά γλυκιά ( καθαρισμένη χωρίς σπόρια), κομμένη σε κομμάτια 2 εκ.)
  • 1 κ.γ μεγάλη κόκκινη πιπεριά γλυκιά ( καθαρισμένη χωρίς σπόρια), κομμένη σε κομμάτια 2 εκ.)
  • 1/2 μέτριο κρεμμύδι, (καθαρισμένο και κομμένο σε κομματάκια 2 εκ.)
  • 300 γρ. λουκάνικο Πορτογαλίας (Portuguese chouriço), κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες (0.6 εκ.)
  • 1/2 λεμόνι

Instructions
 

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε όλα τα συστατικά, το σκόρδο, την πάπρικα, την καυτερή σάλτσα, τις γλυκιές πιπεριές, το κρασί και το αλάτι.
  • Ρίξτε τη μαρινάδα σε μια σφραγισμένη σακούλα.
  • Τοποθετήστε τους κύβους χοιρινού στη σφραγισμένη σακούλα με τη μαρινάδα.
  • Αφαιρέστε λίγο αέρα από τη σακούλα και σφραγίστε ξανά.
  • Μετακινήστε τη μαρινάδα γύρω από τα κομμάτια χοιρινού κρέατος για να τα καλύψετε τελείως και στη συνέχεια τοποθετήστε την τσάντα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  • Καθαρίστε και αλείψτε τις σχάρες με ελαιόλαδο για να αποφύγετε το κόλλημα του φαγητού.
  • Ανάψτε το γκριλ, κλείστε το καπάκι και προθερμάνετε στους 450 °F – 500 °F.
  • Φτιάξτε τα καλαμάκια, βάζοντας τα κομματάκια χοιρινού, τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές και τα κομματάκια από το λουκάνικο chouriço.
  • Τοποθετήστε τα καλαμάκια στο γκριλ και κλείστε το καπάκι. Ψήστε για 2 to 2 1/2 λεπτά κάθε πλευρά από το καλαμάκι (4 πλευρές)
  • Τοποθετήστε τα καλαμάκια σε μια πιατέλα και στύψτε λεμόνι πάνω από το κρέας.
  • Ελαφρά καλύψτε με αλουμινόχαρτο για περίπου 5 λεπτά.
  • Σερβίρετε με μια φρέσκια σαλάτα, ρύζι, ψητές πατάτες ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε. Απολαύστε!

Notes

Εάν χρησιμοποιείτε ξύλινα καλαμάκια, μη ξεχάσετε να τα βυθίσετε σε κρύο νερό για περίπου 30 λεπτά πριν τοποθετήσετε το κρέας σε αυτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating