Ζουμερό, τρυφερά, εύκολα στο ψήσιμο και οικονομικά! Υπάρχει κανένας λόγος να μην δοκιμάσετε αυτά τα κεμπάπ χοιρινού; Στην Πορτογαλία, είναι γνωστά ως espetadas.
1κ.γμεγάλη πράσινη πιπεριά γλυκιά ( καθαρισμένη χωρίς σπόρια), κομμένη σε κομμάτια 2 εκ.)
1κ.γμεγάλη κόκκινη πιπεριά γλυκιά ( καθαρισμένη χωρίς σπόρια), κομμένη σε κομμάτια 2 εκ.)
1/2μέτριο κρεμμύδι, (καθαρισμένο και κομμένο σε κομματάκια 2 εκ.)
300 γρ.λουκάνικο Πορτογαλίας (Portuguese chouriço), κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες (0.6 εκ.)
1/2λεμόνι
Instructions
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε όλα τα συστατικά, το σκόρδο, την πάπρικα, την καυτερή σάλτσα, τις γλυκιές πιπεριές, το κρασί και το αλάτι.
Ρίξτε τη μαρινάδα σε μια σφραγισμένη σακούλα.
Τοποθετήστε τους κύβους χοιρινού στη σφραγισμένη σακούλα με τη μαρινάδα.
Αφαιρέστε λίγο αέρα από τη σακούλα και σφραγίστε ξανά.
Μετακινήστε τη μαρινάδα γύρω από τα κομμάτια χοιρινού κρέατος για να τα καλύψετε τελείως και στη συνέχεια τοποθετήστε την τσάντα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Καθαρίστε και αλείψτε τις σχάρες με ελαιόλαδο για να αποφύγετε το κόλλημα του φαγητού.
Ανάψτε το γκριλ, κλείστε το καπάκι και προθερμάνετε στους 450 °F – 500 °F.
Φτιάξτε τα καλαμάκια, βάζοντας τα κομματάκια χοιρινού, τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές και τα κομματάκια από το λουκάνικο chouriço.
Τοποθετήστε τα καλαμάκια στο γκριλ και κλείστε το καπάκι. Ψήστε για 2 to 2 1/2 λεπτά κάθε πλευρά από το καλαμάκι (4 πλευρές)
Τοποθετήστε τα καλαμάκια σε μια πιατέλα και στύψτε λεμόνι πάνω από το κρέας.
Ελαφρά καλύψτε με αλουμινόχαρτο για περίπου 5 λεπτά.
Σερβίρετε με μια φρέσκια σαλάτα, ρύζι, ψητές πατάτες ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε. Απολαύστε!
Notes
Εάν χρησιμοποιείτε ξύλινα καλαμάκια, μη ξεχάσετε να τα βυθίσετε σε κρύο νερό για περίπου 30 λεπτά πριν τοποθετήσετε το κρέας σε αυτά.