ΧΤΕΝΙΑ ΨΗΜΕΝΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ
Συνταγές | Θαλασσινά
Ingredients
Συστατικά
- Μισό κιλό χτένια
- 1/3 φλιτζανιού βούτυρο η μαργαρίνη
- 3 μεγάλα σκόρδα λειωμένα
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- 1/8 κουταλάκι σέλινο σε σκόνη
- 12 ντοματίνια
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε 12 τετράγωνα κομμάτια
- 4 ξύλινα σουβλάκια
Notes
Οδηγίες
- Ξεπαγώστε τα χτένια εντελώς εάν είναι κατεψυγμένα και στεγνώστε τα σε χάρτινη πετσέτα
Μουλιάστε τα σουβλάκια σε νερό για 30 λεπτά πριν τα χρησιμοποιήσετε για να μην πάρουν φωτιά. - Προθερμάνετε το γκριλ στο HIGH.
- Σε ένα τηγάνι, αναμίξτε βούτυρο, κρεμμύδι, κρεμμυδάκια, μαϊντανό, μοσχοκάρυδο, και σκόνη σέλινου. Σοτάρετε τα σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά , ανακατεύοντάς τα συχνά.
- Εν τω μεταξύ περάστε τα χτένια στα 4 σουβλάκια, παρεμβάλλοντας ντοματίνια και πράσινες πιπεριές.
- Χαμηλώστε την θερμοκρασία στο MEDIUM-LOW. Βάλτε τα σουβλάκια στο γκριλ και ψήστε τα γυρίζοντάς τα όταν είναι απαραίτητο, μέχρι τα χτένια ψηθούν καλά (6-8 λεπτά).