ΨΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΒΟΤΑΝΑ
Τίποτε δεν είναι νοστιμότερο από ένα φρεσκοπιασμένο ψάρι, ψημένο στην εντέλεια. Πέρκα, λαβράκι, πέστροφα, οτιδήποτε κολυμπά στην λίμνη η στο ποτάμι δίπλα στο σπίτι σας.
Ingredients
Συστατικά
- 1 ολόκληρο ψάρι, η 2 μικρότερα , καλά καθαρισμένα
- 1 λεμόνι κομμένο στα 8
- 2 κουταλιές φρέσκα βότανα( θυμάρι, ρίγανη, κρεμμυδάκια, άνηθος) πλυμένα και ψιλοκομμένα
- 1/2 κρεμμύδι (μικρό) ψιλοκομμένο
- 1 μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 σκόρδο λειωμένο
- 2 κουταλάκια βούτυρο
- Αλατοπίπερο
Notes
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το γκριλ στο HIGH. Πλύνετε το ψάρι και στεγνώστε το. Γεμίστε το εσωτερικό του με 2 κομμάτια λεμονιού, βότανα, κρεμμύδι, ντομάτα, σκόρδο και βούτυρο. Αλείψτε το εξωτερικό του ψαριού με ελαιόλαδο. Βάλτε το ψάρι στο αντίστοιχο καλάθι ψησίματος.
- Βάλτε το καλάθι με το ψάρι στις σχάρες και μειώστε την θερμοκρασία στο MEDIUM-LOW. Ψήστε γυρνώντας μια φορά μέχρι το ψάρι να αλλάξει χρώμα και να κάνει φουσκάλες, περίπου 8 λεπτά για κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος του ψαριού.