Συνταγές, Θαλασσινά

ΨΗΤΑ ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ «ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ»

ΨΗΤΑ ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ «ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ»

Το πιάτο σερβίρεται είτε σαν ορεκτικό, είτε και σαν κυρίως πιάτο. Αν είναι κυρίως πιάτο, διπλασιάστε τις ποσότητες.
Cuisine ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

Συστατικά

  • Μισό κιλό μύδια, με τα κελύφη καθαρά από ξένες ύλες
  • 4 ωριμασμένες ντομάτες
  • 2 αποξηραμένες πιπεριές τσίλι χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζανιού άσπρο κρασί
  • 3 σκόρδα ψιλοκομμένα
  • Μισό κρεμμύδι
  • Αλατοπίπερο
  • 1/4 κοτσάνι βασιλικού ψιλοκομμένο
  • 1/4 κοτσάνι μαϊντανού ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

Notes

Οδηγίες
  1. Για να φτιάξετε σάλτσα Αραμπιάτα στον πλευρικό καυστήρα: Βάλτε ντομάτες και μισό κρεμμύδι στην σχάρα για να μαλακώσουν και να πάρουν τα σημάδια από την σχάρα. Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο και μετά κόψτε τα σε τετράγωνα κομμάτια. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα στον πλευρικό καυστήρα στο MEDIUM. Προσθέστε τα ψημένα και κομμένα κρεμμύδια, και σκόρδα. Σοτάρετε για λίγο και μετά προσθέστε τα μύδια. Κρατήστε τα καλυμμένα μέχρι να ανοίξουν. Πετάξτε όσα δεν άνοιξαν.
  2. Προσθέστε άσπρο κρασί και βάλτε τα για βράσιμο.
  3. Προσθέστε ντομάτες, αλατοπίπερο, βασιλικό και μαϊντανό. Επίσης προσθέστε τις πιπεριές τσίλι και βράστε για να γίνει σάλτσα.
  4. Όσο πιο γρήγορα προσθέστε τις πιπεριές τσίλι, τόσο πιο πικάντικη γίνεται η σάλτσα.
  5. Τακτοποιήστε τα μύδια σε πιατέλα, χύστε το υπόλοιπο της σάλτσας επάνω τους και σερβίρετε με ψητό ψωμί για βούτημα