ΨΗΤΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ
Ingredients
Συστατικά
- 1,5 kg παϊδάκια χοιρινά
- Αλατοπίπερο
Σάλτσα
- 1 φλιτζάνι κέτσαπ
- 2 κουταλιές σούπας καφέ ζάχαρη
- 1,5 φλιτζάνι νερό
- 1,5 φλιτζάνι σάλτσα Worcestershire
- 1 κουταλιά σούπας τσίλι σε σκόνη
- Λίγη σάλτσα καυτής πιπεριάς
Notes
Οδηγίες
- Χρησιμοποιήστε την μέθοδο έμμεσου ψησίματος, βάλτε ένα δοχείο περισυλλογής επάνω στον εξατμιστή και κάτω από την σχάρα.
- Ρίξτε 2,5 εκατοστά νερό η άλλο υγρό όπως χυμό μήλου η κρασί η και συνδυασμό αυτών.
- Ξανατοποθετήστε τις σχάρες και προθερμάνετε την συσκευή στο medium
- Βγάλτε με τα δάκτυλα την μεμβράνη από τα παϊδάκια (έχει σημασία για την τρυφεράδα τους). Κόψτε τα σε τμήματα περίπου 10-12 εκατοστών το καθένα. Πασπαλίστε με αλατοπίπερο και βάλτε τα σε ένα ράφι για τα παϊδάκια. Τοποθετήστε τα όρθια στο ράφι με τις άκρες των κοκάλων προς τα επάνω.
- Ψήστε αργά σε χαμηλή ρύθμιση της φωτιάς για αρκετές ώρες μέχρι να γίνουν πολύ τρυφερά.
- Εν τω μεταξύ συνδυάστε τα υπόλοιπα συστατικά σε μία πιατέλα και ανακατέψτε τα μέχρι το μίγμα να πήξει αρκετά.
- Απλώστε την σάλτσα αυτήν, μόνο τα τελευταία λεπτά του ψησίματος για να αποφύγετε το κάψιμο της ζάχαρης.
- Αν η σάλτσα είναι ζεστή θα διαπεράσει το κρέας καλύτερα και θα δώσει καλύτερη γεύση
- Αφήστε το 5 λεπτά εκτός ψησταριάς πριν σερβίρετε